Μεντβέντεφ: Θα υπερασπιστούμε ακόμα και με πυρηνικά όπλα τα νέα εδάφη

Μεντβέντεφ: Θα υπερασπιστούμε ακόμα και με πυρηνικά όπλα τα εδάφη που θα προσαρτηθούν στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οποιοδήποτε όπλο του οπλοστασίου της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση εδαφών που θα ενσωματωθούν στη Ρωσία από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ότι τα δημοψηφίσματα που διοργανώνονται από τις αρχές που τοποθέτησε η Ρωσία και τις αυτονομιστικές αρχές θα πραγματοποιηθούν κανονικότατα και ότι «δεν υπάρχει επιστροφή»

«Οι δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και άλλα εδάφη θα ενσωματωθούν στη Ρωσία», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, διαμηνύοντας ότι η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι μονάδες με δυνατότητα κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία αυτή».

Τα δημοψηφίσματα που πρόκειται να διεξαχθούν από την Παρασκευή στα ρωσοκρατούμενα τμήματα των ουκρανικών επαρχιών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, καθώς και σε τμήμα της επαρχίας Μικολάιβ, αναμένεται να υποστηρίξουν με συντριπτική πλειοψηφία την προσχώρηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία. 

Οι ψηφοφορίες, που οργανώθηκαν με προειδοποίηση μόνο λίγων ημερών και υπό στρατιωτική κατοχή, χαρακτηρίζονται στημένες από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του.

Εάν γίνουν επίσημα δεκτά στη Ρωσική Ομοσπονδία, τα κατεχόμενα εδάφη όπου οι ουκρανικές αντεπιθέσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, θα δικαιούνται προστασία από τα ρωσικά πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας.

Η Μόσχα δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές που αναμένεται να προσπαθήσει να προσαρτήσει, καθώς μόνο το 60% περίπου του Ντονέτσκ και το 66% της Ζαπορίζια βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM
Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM