Μεντβέντεφ: Θα υπερασπιστούμε ακόμα και με πυρηνικά όπλα τα νέα εδάφη

Μεντβέντεφ: Θα υπερασπιστούμε ακόμα και με πυρηνικά όπλα τα εδάφη που θα προσαρτηθούν στη Ρωσία Facebook Twitter
0

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε σήμερα ότι οποιοδήποτε όπλο του οπλοστασίου της Μόσχας, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την υπεράσπιση εδαφών που θα ενσωματωθούν στη Ρωσία από την Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ, αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ότι τα δημοψηφίσματα που διοργανώνονται από τις αρχές που τοποθέτησε η Ρωσία και τις αυτονομιστικές αρχές θα πραγματοποιηθούν κανονικότατα και ότι «δεν υπάρχει επιστροφή»

«Οι δημοκρατίες του Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουχάνσκ) και άλλα εδάφη θα ενσωματωθούν στη Ρωσία», πρόσθεσε ο Μεντβέντεφ, διαμηνύοντας ότι η προστασία όλων των εδαφών θα ενισχυθεί σημαντικά από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

«Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι όχι μόνο οι μονάδες με δυνατότητα κινητοποίησης, αλλά και οποιαδήποτε ρωσικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων των στρατηγικών πυρηνικών όπλων και των όπλων που βασίζονται σε νέες αρχές, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία αυτή».

Τα δημοψηφίσματα που πρόκειται να διεξαχθούν από την Παρασκευή στα ρωσοκρατούμενα τμήματα των ουκρανικών επαρχιών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, καθώς και σε τμήμα της επαρχίας Μικολάιβ, αναμένεται να υποστηρίξουν με συντριπτική πλειοψηφία την προσχώρηση των εδαφών αυτών στη Ρωσία. 

Οι ψηφοφορίες, που οργανώθηκαν με προειδοποίηση μόνο λίγων ημερών και υπό στρατιωτική κατοχή, χαρακτηρίζονται στημένες από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του.

Εάν γίνουν επίσημα δεκτά στη Ρωσική Ομοσπονδία, τα κατεχόμενα εδάφη όπου οι ουκρανικές αντεπιθέσεις έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, θα δικαιούνται προστασία από τα ρωσικά πυρηνικά όπλα, σύμφωνα με το πυρηνικό δόγμα της Μόσχας.

Η Μόσχα δεν ελέγχει πλήρως καμία από τις τέσσερις περιοχές που αναμένεται να προσπαθήσει να προσαρτήσει, καθώς μόνο το 60% περίπου του Ντονέτσκ και το 66% της Ζαπορίζια βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό σε πανεπιστήμιο της Γιούτα

Διεθνή / Νεκρός ο Αμερικανός ακροδεξιός ακτιβιστής Τσάρλι Κερκ μετά από πυροβολισμό

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, γράφοντας: «Ο σπουδαίος, και θρυλικός, Τσάρλι Κερκ, είναι νεκρός» - Aνακοίνωσε ότι όλες οι σημαίες στις ΗΠΑ θα κυματίζουν μεσίστιες έως την Κυριακή, προς τιμήν του.
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα»

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM