Μεγάπτερη φάλαινα έφτυσε ψαρά αφού πρώτα «προσπάθησε» να τον καταπιεί

Μεγάπτερη φάλαινα έφτυσε ψαρά αφού πρώτα «προσπάθησε να τον καταπιεί» Facebook Twitter
0

Ένας ψαράς αστακών στο Κέιπ Κοντ βίωσε τον απόλυτο τρόμο όταν πίστεψε πως δεχόταν επίθεση από καρχαρία ώσπου... συνειδητοποίησε ότι βρίσκεται μέσα στο στόμα μιας φάλαινας, χωρίς αυτό να μετριάσει την ταραχή του φυσικά. 


Ο 56χρονος Μίκαελ Πάκαρντ περιγράφει στο BBC την ιστορία του που ξεκινά με τον ίδιο να καταδύεται στα ανοικτά του Πρόβινσταουν, στη Μασσαχουσέττη. Ο Πάκαρντ λέει πως ενώ κολυμπούσε στα βαθιά, ένιωσε ένα ανεξήγητο χτύπημα και ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν γύρω του. Αρχικά σκέφτηκε πως έγινε στόχος ενός μεγάλου λευκού καρχαρία μέχρι που παρατήρησε πως δεν υπήρχαν πουθενά δόντια. 

«Τότε κατάλαβα. Ω Θεέ μου. Είμαι στο στόμα μιας φάλαινας και προσπαθεί να με καταπιεί. Αυτό είναι. Θα πεθάνω». Σκέφτηκε τα παιδιά του, ηλικίας 12 και 15 ετών και τη σύζυγό του, περιμένοντας το τέλος για περίπου 30 με 40 δευτερόλεπτα.

«Τότε ξαφνικά τινάχτηκε στην επιφάνεια, τραντάχτηκε και άρχισε να κουνά το κεφάλι του. Τινάχτηκα στον αέρα και προσγειώθηκα στο νερό. Ήμουν ελεύθερος και επέπλεα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είμαι εδώ για να πω την ιστορία». 

Ένας συνάδελφος του στην επιφάνεια, προσπαθούσε εναγωνίως να εντοπίσει μπουρμπουλήθρες οξυγόνου που θα πρόδιδαν τις οριζόντιες συντεταγμένες του. Ο ίδιος ήταν τελικά εκείνος που κατάφερε να τον τραβήξει και πάλι μέσα στην ασφάλεια του πλοιαρίου τους, όταν τον έφτυσε η φάλαινα. 

Από το περιστατικό ο Πάκαρντ βγήκε σώος αλλά με ένα στραμπουλιγμένο γόνατο. Παρά τις εκκλήσεις της συζύγου του να βρει κάποια άλλη δουλειά, ο ψαράς επιμένει πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τη 40χρονη καριέρα του, ούτε μετά από αυτό το περιστατικό. 

Οι μεγάπτερες φάλαινες μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 15 μέτρα και σε βάρος τους 36 τόνους. Σύμφωνα με το WWF απομένουν μόλις 60.000 παγκοσμίως.

«Κατά λάθος», κύριε Πάκαρντ

Τα τεράστια θηλαστικά του βυθού, συνηθίζουν να τρώνε ανοίγοντας διάπλατα το στόμα τους και να καταβροχθίζουν όσο περισσότερα ψάρια και κριλ μπορούν. Βιολόγοι της θαλάσσιας πανίδας εξηγούν πως αυτό που συνέβη στον κ. Πάκαρντ ήταν καθαρά «κατά λάθος ατύχημα» ενώ ένας ειδικός που μίλησε στους Cape Cod Times δήλωσε πως δεν έχει καταγραφεί ποτέ περίπτωση φάλαινας που να έχει καταπιεί άνθρωπο. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Διεθνή / Η Κέιτλιν Τζένερ λέει ότι ζήτησε βοήθεια από τον Τραμπ για το διαβατήριό της χωρίς αποτέλεσμα

Η Κέιτλιν Τζένερ αποκάλυψε ότι το ανανεωμένο αμερικανικό διαβατήριό της εκδόθηκε με ανδρική ένδειξη φύλου, παρότι τα έγγραφά της είχαν αλλάξει εδώ και χρόνια, και ότι ζήτησε βοήθεια από τον Ντόναλντ Τραμπ χωρίς να πάρει απάντηση. Η υπόθεση φωτίζει πώς η νέα πολιτική των ΗΠΑ για τα διαβατήρια αγγίζει ακόμη και τρανς πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει.
THE LIFO TEAM
Καναδός γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ειδήσεις / Γκέι πρωταγωνιστής ταινιών ενηλίκων λέει ότι του επέβαλαν 10ετή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Ο Καναδός πορνοστάρ υποστηρίζει ότι κρατήθηκε επί ώρες από αμερικανούς τελωνειακούς στο αεροδρόμιο Πίρσον του Τορόντο και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τις ΗΠΑ για μία δεκαετία
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Ρίσκο και ευκαιρία: Οι δύο εκεχειρίες που μπορεί να ενισχύσουν τις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Οι διπλωματικές διεργασίες έχουν ξεκινήσει και φαίνεται να αποκτούν δυναμική, όμως τα βαθιά γεωπολιτικά ζητήματα που χωρίζουν τις εμπλεκόμενες πλευρές καθιστούν το αποτέλεσμα αβέβαιο
THE LIFO TEAM