Μεγάλο πρόστιμο σε ρατσίστρια οικοδέσποινα της AirBnB

Μεγάλο πρόστιμο σε ρατσίστρια οικοδέσποινα της AirBnB Facebook Twitter
0


Μια οικοδέσποινα της AirBnB που έκανε ρατσιστικό σχόλιο σε μια επισκέπτη, υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων και να παρακολουθήσει μάθημα για ασιατικές-αμερικανικές σπουδές.


Η Tami Barker ακύρωσε την κράτηση της Dyne Suh, λέγοντάς της σε ένα μήνυμα: «Μία λέξη το λέει όλα. Ασιάτισσα».


Το πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω μιας νέας συμφωνίας μεταξύ της AirBnB και του αρμόδιου για την στέγαση τμήματος της Καλιφόρνια (DFEH) το οποίο επιτρέπεται να εξετάζει τα παράπονα που κάνουν χρήστες της AirBnB για τις διακρίσεις και τα ρατσιστικά σχόλια.


Τα μέτρα πάρθηκαν όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι καταγγελίες ανθρώπων πως δυσκολεύονται να βρουν καταλύματα υποδεικνύοντας φυλετικό κίνητρο.

Η AirBnB έχει αναγνωρίσει ότι αντιμετωπίζει την πρόκληση για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων στην υπηρεσία της.

 
Το πρόστιμο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο κανόνας ορόσημο έχει χρησιμοποιηθεί για την τιμωρία ενός οικοδεσπότη AirBnB.


Η Barker ακύρωσε την κράτηση της Suh λίγο πριν από την άφιξη στην Καλιφόρνιας.


Στα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής AirBnB, η Barker έγραφε πως δε θα της το έδινε ακόμη και αν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος στη γη.

«Δεν θα επιτρέψω σε αλλοδαπούς να πουν σε αυτή τη χώρα τι να κάνει. Για αυτό έχουμε τον Τραμπ» έγραψε σε άλλο μήνυμα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM