Με ύβρεις και υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο απάντησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στην ΕΕ: Να πάτε να γ...

Με ύβρεις και υψώνοντας το μεσαίο δάχτυλο απάντησε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων στην ΕΕ: Να πάτε να γ... Facebook Twitter
1

Με ομοβροντία ύβρεων "απάντησε" ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση –έπειτα από ανάλογες αντιδράσεις εναντίον της διεθνούς κοινότητας– με αφορμή την κριτική που του ασκήθηκε για την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει για να πατάξει την εγκληματικότητα στη χώρα του.


Ο Ντουτέρτε συνόδευσε τα λόγια και με μια χαρακτηριστική, υβριστική χειρονομία εναντίον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο καταδίκασε πρόσφατα "το κύμα εξωδικαστικών εκτελέσεων και δολοφονιών" στις Φιλιππίνες. "Τους λέω να πάνε να γ... Το κάνετε αυτό για να εξιλεωθείτε από τα αμαρτήματά σας" είπε απευθυνόμενος στους ευρωβουλευτές, σε ομιλία του στην πόλη Νταβάο που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι ABS-CBN.

Την περασμένη εβδομάδα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε ανησυχίες για "τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό των προσώπων που σκοτώνονται σε αστυνομικές επιχειρήσεις" και ζήτησε από τη Μανίλα να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τις δολοφονίες αυτές.

Ο Ντουτέρτε επιφύλαξε ιδιαίτερη μεταχείριση στη Γαλλία και τη Βρετανία, δυο χώρες που τις χαρακτήρισε "υποκριτικές". Οι αποικιοκράτες πρόγονοι των ευρωβουλευτών σκότωσαν "χιλιάδες Άραβες" και άλλους λαούς, είπε. "Το παίζουν ηθικοί για να ελαφρύνουν το αίσθημα ενοχής τους. Ποιον σκότωσα εγώ; Αν αληθεύουν τα στοιχεία, 1.700, όμως ποιοι είναι αυτοί; Είναι εγκληματίες. Και αυτό το αποκαλείτε γενοκτονία;", συνέχισε. "Και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει το θράσος να με καταδικάζει. Το επαναλαμβάνω λοιπόν, να πάτε να γ...", κατέληξε, δείχνοντας το μεσαίο δάχτυλό του στις Βρυξέλλες.

Δείτε το βίντεο με το στιγμιότυπο:


Ο 71χρονος πρώην δικηγόρος είχε καθυβρίσει με τον ίδιο τρόπο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως τον ΟΗΕ ενώ είχε χαρακτηρίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα "πουτάνας γιο".


Ο αμφιλεγόμενος πολιτικός εξελέγη πρόεδρος των Φιλιππίνων τον Μάιο, με την υπόσχεση ότι θα εξαλείψει τη διακίνηση ναρκωτικών μέσα σε έξι μήνες. Μετά την ορκωμοσία του, τον Ιούνιο, έχουν σκοτωθεί περίπου 3.000 άνθρωποι, οι μισοί από αστυνομικούς και οι υπόλοιποι από άγνωστους δράστες, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των αστυνομικών αρχών. Την Κυριακή ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει για άλλους έξι μήνες την εκστρατεία του για την πάταξη της εγκληματικότητας διότι το πρόβλημα του λαθρεμπορίου ναρκωτικών αποδείχθηκε πιο σοβαρό απ' ό,τι πίστευε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Προτεραιότητα του FBI να εξακριβώσει το κίνητρο του δράστη

Διεθνή / Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Προτεραιότητα του FBI να εξακριβώσει το κίνητρο του δράστη

Το FBI δήλωσε την Κυριακή ότι το περιστατικό ερευνάται ως πιθανή πράξη εγχώριας τρομοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο δράστης έδρασε μόνος του και δεν είχε γνωστή ιδεολογία
LIFO NEWSROOM
Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μελέτη

Διεθνή / Η Τέιλορ Σουίφτ αποτελεί πρότυπο για όσους αντιμετωπίζουν διατροφικές διαταραχές, σύμφωνα με μελέτη

Μελέτη αποκαλύπτει τον θετικό αντίκτυπο που έχει η κορυφαία τραγουδίστρια στο κοινό της, λόγω της προθυμίας να συζητήσει ανοιχτά τις προσωπικές της δυσκολίες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η όλη ιστορία στις Φιλιππίνες μου θυμίζει μια φοβερή ατάκα απο the wire." I mean, you call something a war and pretty soon everybody gonna be running around acting like warriors. They gonna be running around on a damn crusade, storming corners, slapping on cuffs, racking up body counts. And when you at war, you need a fucking enemy. And pretty soon, damn near everybody on every corner is your fucking enemy. And soon the neighborhood that you're supposed to be policing, that's just occupied territory. "