Με ρούμι θέλει να πληρώσει η Κούβα χρέος ύψους 276 εκατ. δολαρίων στην Τσεχία

Με ρούμι θέλει να πληρώσει η Κούβα χρέος ύψους 276 εκατ. δολαρίων στην Τσεχία Facebook Twitter
3

Έναν ασυνήθιστο τρόπο βρήκε η Κούβα για να αποπληρώσει ένα χρέος πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στην Τσεχική Δημοκρατία: με μπουκάλια από το διάσημο ρούμι της, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Πράγα.

Όπως μεταδίδει το BBC, το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας δήλωσε πως η Αβάνα πρότεινε αυτή τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαπραγματεύσεων για το θέμα του χρέους.

 Η Κούβα οφείλει στις τσεχικές αρχές 276 εκατομμύρια δολάρια και αν η προσφορά της για αποπληρωμή σε είδος γίνει δεκτή, οι Τσέχοι θα έχουν αρκετό ρούμι για πάνω από έναν αιώνα. Ωστόσο, η Πράγα δήλωσε πως προτιμά να πάρει τουλάχιστον ένα μέρος του χρέους σε μετρητά.



Το χρέος χρονολογείται από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου -όταν η Κούβα και η τότε Τσεχοσλοβακία ήταν μέρη του κομμουνιστικού μπλοκ. Η Κούβα τώρα δεν έχει πολλά μετρητά, αλλά διαθέτει άφθονο ρούμι -εξ ου και αυτή την ασυνήθιστη πρόταση, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC στην Πράγα, Rob Cameron.

Το υπουργείο Οικονομικών της Τσεχίας, δήλωσε πως η αποπληρωμή μπορούσε να γίνει είτε με ρούμι, είτε με φαρμακευτικά προϊόντα. Όμως, τα φάρμακα της Κούβας στερούνται την πιστοποίηση της ΕΕ, οπότε η πληρωμή με ένα πιο παραδοσιακό «φάρμακο» -δημοφιλές στην Τσεχία- ίσως είναι πιο εύκολο να συμφωνηθεί, συμπληρώνει ο ανταποκριτής του BBC.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Καλα είναι τελείως χαζοί οι Κουβανοί; Αφού η Τσεχοσλοβακία διασπάστηκε και δεν υφίσταται πλεον σαν κράτος το χρέος θα έπρεπε να είναι απεχθές, επαχθές και επονίδιστο! Τα πραγματικά γαϊδούρια όμως είναι η Ζωή και ο Γιάνης που ενώ στηρίζαν το καθεστώς της Κούβας και έχουν ΤΟΣΟ ελεύθερο χρόνο, δεν πάνε να βοηθήσουν στις διαπραγματεύσεις.