Με «φιλικό διακανονισμό» και 20 εκατ. δολάρια φαίνεται πως θα κλείσει η υπόθεση του «Πανεπιστημίου Τραμπ»

Με «φιλικό διακανονισμό» και 20 εκατ. δολάρια φαίνεται πως θα κλείσει η υπόθεση του «Πανεπιστημίου Τραμπ» Facebook Twitter
EPA/ANDREW GOMBERT
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη φιλικού διακανονισμού με την αμερικανική δικαιοσύνη και τους πρώην φοιτητές του «Πανεπιστημίου Τραμπ», ανέφερε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στην υπόθεση, διευκρινίζοντας ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος προβλέπεται να καταβάλει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια σε όσους έχουν προσφύγει εναντίον του υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα απάτης.

Με τη συμφωνία αυτή θα μπει ένα τέλος στις δύο ομαδικές αγωγές, καθώς και στη δικαστική δίωξη που έχει ξεκινήσει ο εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Έρικ Σνάιντερμαν.


Εφόσον καταβάλει αποζημίωση, ο επιχειρηματίας θα αποφύγει τις δίκες. Η πρώτη είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου στο Λος Άντζελες, όμως ο δικηγόρος του Τραμπ ζήτησε ήδη αναβολή με το σκεπτικό ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να διακόψει την προετοιμασία για την ανάληψη των προεδρικών καθηκόντων του, στις 20 Ιανουαρίου.


Σε βάρος του Τραμπ έχουν προσφύγει ομαδικά πρώην φοιτητές του «Πανεπιστημίου Τραμπ» που υποστηρίζουν ότι εξαπατήθηκαν. Πλήρωσαν έως και 35.000 δολάρια ο καθένας για δίδακτρα, αλλά ποτέ δεν έλαβαν τις υπηρεσίες που υπόσχονταν τα φυλλάδια προώθησης της σχολής αυτής που λειτουργούσε από το 2005 μέχρι το 2011. Επιπλέον, το «Πανεπιστήμιο» δεν χορηγούσε αναγνωρισμένα πτυχία.


Όταν στράφηκε εναντίον του Τραμπ, το 2013, ο εισαγγελέας Σνάιντερμαν τον κατηγόρησε ότι «εξαπάτησε τους σκληρά εργαζόμενους Νεοϋορκέζους».


Ο ίδιος ο Τραμπ δήλωνε ότι δεν φοβάται τη δίκη γιατί έτσι θα μπορούσε να αποδείξει την αθωότητά του. Όμως την περασμένη εβδομάδα ο δικηγόρος του άφησε να εννοηθεί ότι ήταν ανοιχτός στο ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού.

«Όπως λέει εδώ και καιρό, ο εισαγγελέας Σνάιντερμαν ήταν πάντα ανοιχτός στην πιθανότητα ενός φιλικού διακανονισμού που θα επέτρεπε να αποζημιωθούν δίκαια τα πολλά θύματα του πανεπιστημίου Τραμπ, που περιμένουν εδώ και χρόνια να μπει ένα τέλος στην υπόθεση», είπε ένας εκπρόσωπος του εισαγγελέα, χωρίς όμως να επιβεβαιώσει αν οι δύο πλευρές έχουν καταλήξει σε συμφωνία.


Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατεία του, ο Τραμπ είχε επιτεθεί στον δικαστή που έχει αναλάβει να εξετάσει την υπόθεση της συλλογικής αγωγής, τον Γκονσάλο Κουριέλ, κατηγορώντας τον ότι δεν μπορεί να είναι αμερόληπτος λόγω της μεξικανικής καταγωγής του. Ο Κουριέλ έχει γεννηθεί στην Ιντιάνα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Διεθνή / «Active Club»: Νέες νεοναζιστικές λέσχες μάχης σε 27 χώρες - Υπό παρακολούθηση από μυστικές υπηρεσίες

Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών προειδοποιούν για τις «Active Club» – Νεοφασιστικές λέσχες μάχης που εξαπλώνονται σε 27 χώρες, οργανώνοντας διασυνοριακή δράση
LIFO NEWSROOM
Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Διεθνή / Στα Ιεροσόλυμα η χειροτονία του νέου Αρχιεπισκόπου Σινά, Συμεών

Η ομόφωνη εκλογή του Αρχιμανδρίτη Συμεών από τη Σιναϊτική Αδελφότητα και η σημερινή χειροτονία του σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου εσωτερικών αναταράξεων στη Μονή Αγίας Αικατερίνης του Σινά
LIFO NEWSROOM
PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Διεθνή / PURL: Το σχέδιο Τραμπ για όπλα στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ

Το σχέδιο PURL, υπό τον Τραμπ, χρησιμοποιεί ευρωπαϊκά χρήματα για να αγοράσει αμερικανικά όπλα για την Ουκρανία - Ποιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συμμετέχουν, ποιοι καθυστερούν και ποιες είναι οι προκλήσεις της δίκαιης κατανομής βαρών
LIFO NEWSROOM