Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος στο επίσημο πορτρέτο για τα γενέθλιά του

Με ελληνική γραβάτα ο βασιλιάς Κάρολος στο επίσημο πορτρέτο για τα γενέθλιά του Facebook Twitter
Φωτ. βασιλιάς Κάρολος / The Royal Family - X
0

Με την ανάρτηση μιας φωτογραφίας από την πρόσφατη περιοδεία του βασιλιά Καρόλου στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα στον επίσημο κοινό λογαριασμό τους στο X ευχήθηκαν «Χρόνια Πολλά» στον Βρετανό μονάρχη ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας.

Στη φωτογραφία ο βασιλιάς Κάρολος, που σήμερα έγινε 76 ετών, εικονίζεται με γυαλιά ηλίου και μια γιρλάντα με λουλούδια στο λαιμό στα εγκαίνια του «The King's Garden», στο μουσείο «Robert Louis Stevenson», το οποίο βρίσκεται στη Σαμόα και έχει ιδρυθεί προς τιμήν του Σκωτσέζου συγγραφέα Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον, που το 1890 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί του Νότιου Ειρηνικού. «Ευχόμαστε ευτυχισμένα γενέθλια στην Αυτού Μεγαλειότητα τον βασιλιά», γράφουν στη λεζάντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον.

Επίσης, τα βρετανικά ανάκτορα στους επίσημους λογαριασμούς της βασιλικής οικογένειας στο Instagram και στο X (πρώην Twitter) ανάρτησαν μια νέα φωτογραφία του βασιλιά καρόλου, έργο της βασιλικής φωτογράφου Millie Pilkington. Στη νέα φωτογραφία ο Βρετανός γαλαζοαίματος ποζάρει στην αίθουσα «White Drawing Room» του Μπάκιγχαμ φορώντας μπλε κοστούμι, λευκό πουκάμισο και μπλε γραβάτα με λευκά μοτίβα, που προέρχεται από το ίδιο ελληνικό brand από το οποίο ο Βρετανός βασιλιάς προμηθεύεται και τις γραβάτες με τις ελληνικές σημαίες.

Ο βασιλιάς Κάρολος αντιμετωπίζει τα γενέθλιά του ως μια συνηθισμένη εργάσιμη μέρα και αναμένεται να εγκαινιάσει δύο κέντρα που θα διανέμουν μεγάλους όγκους πλεονάζοντος φαγητού σε τράπεζες τροφίμων, σχολεία και κοινοτικά κέντρα. Τα κέντρα αποτελούν μέρος του προγράμματος «Coronation Food Project», το οποίο έχει στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της ανάγκης για τρόφιμα και της σπατάλης του πλεονάζοντος φαγητού στη Βρετανία εν μέσω του υψηλού κόστους ζωής.

Στα εγκαίνια των δύο κέντρων διανομής πλεονάζοντος φαγητού ο βασιλιάς Κάρολος θα πάει χωρίς τη βασίλισσα Καμίλα, η οποία αναρρώνει ακόμα από μία λοίμωξη στο αναπνευστικό, που την είχε ταλαιπωρήσει την περασμένη εβδομάδα.

«Annus Horribilis» το 2024 για τη βασιλική οικογένεια της Γηραιάς Αλβιώνας

Το 2024 θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «Annus Horribilis» (άσχημη, φρικτή χρονιά) για τη βρετανική βασιλική οικογένεια. Τον περασμένο Φεβρουάριο ο βασιλιάς Κάρολος ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο και απείχε από τα δημόσια καθήκοντα. Ένα μήνα αργότερα η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον αποκάλυψε με ένα συγκινητικό βίντεο πως διαγνώστηκε με καρκίνο και ζήτησε χώρο, χρόνο και ιδιωτικότητα για να επικεντρωθεί στην θεραπεία της. Η μέλλουσα βασίλισσα απείχε από τα δημόσια καθήκοντα και πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εμφάνιση, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, στις 15 Ιουνίου στην ετήσια στρατιωτική παρέλαση «Trooping The Colour» για τα γενέθλια του μονάρχη.

Ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε στα επίσημα καθήκοντα τον περασμένο Απρίλιο ενώ συνεχίζει να δίνει τη μάχη με τον καρκίνο και υποβάλλεται σε θεραπεία. Ο Βρετανός μονάρχης τον Οκτώβριο διέκοψε την θεραπεία του επί 11 μέρες με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών του προκειμένου να πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αυστραλία και στα νησιά Σαμόα μαζί με τη βασίλισσα Καμίλα.

Η Κέιτ Μίντλετον τον Σεπτέμβριο ανακοίνωσε με ένα συγκινητικό οικογενειακό βίντεο πως ολοκλήρωσε τις χημειοθεραπείες της. Η μέλλουσα βασίλισσα για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση με καρκίνο πραγματοποίησε δύο συνεχόμενες υψηλού προφίλ επίσημες εμφανίσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εκδηλώσεις της «Ημέρας Μνήμης» (Remembrance Day) για τα θύματα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 6 Δεκεμβρίου η πριγκίπισσα της Ουαλίας θα φιλοξενήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο αββαείο του Ουέστμινστερ την χριστουγεννιάτικη συναυλία «Together at Christmas», η οποία φέτος θα έχει θέμα «πόσο έχουμε ανάγκη τους άλλους στις δύσκολες στιγμές».

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο πρίγκιπας Ουίλιαμ χαρακτήρισε το 2024 την «πιο δύσκολη χρονιά της ζωής του» εξαιτίας της σχεδόν ταυτόχρονης μάχης που δίνουν με τον καρκίνο η Κέιτ Μίντλετον και ο βασιλιάς Κάρολος. «Είμαι τόσο περήφανος για τη σύζυγό μου, είμαι περήφανος για τον πατέρα μου, για τον τρόπο που αντιμετώπισαν τις καταστάσεις», δήλωσε ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου.

Η εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ είχε χαρακτηρίσει το 1992 «Annus Horribilis» για τη βασιλική οικογένεια. Εκείνη τη χρονιά μια σειρά δυσάρεστων γεγονότων είχε χτυπήσει τα βρετανικά ανάκτορα. Στις 20 Νοεμβρίου του 1992 είχε ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά στο Κάστρο του Ουίνδσορ, τον Απρίλιο του ίδιου έτους η μοναχοκόρη της βασίλισσας Ελισάβετ, η πριγκίπισσα Άννα, πήρε διαζύγιο από τον λοχαγό Μάρκ Φίλιπς, στις 19 Μαρτίου χώρισε ο πρίγκιπας Άντριου με την Σάρα Φέργκιουσον και τον Ιούνιο του ίδιου έτους κυκλοφόρησε το βιβλίο «Diana: Her True Story» με αποκαλύψεις για τη εξωσυζυγική σχέση του τότε πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ