Μαζική μαθητική πορεία για το κλίμα στις Βρυξέλλες

Μαζική μαθητική πορεία για το κλίμα στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Περίπου 12.500 νέοι κατέβηκαν σήμερα σε πορεία για το κλίμα στις Βρυξέλλες σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.

Πρόκειται για τη δεύτερη εκδήλωση μιας πρωτοβουλίας την οποία ξεκίνησαν μαθητές που διεκδικούν μια πιο φιλόδοξη πολιτική για το κλίμα.

Η πρωτοβουλία «Νεολαία για το Κλίμα» ξεκίνησε από φλαμανδούς μαθητές που αποφάσισαν να κάνουν κοπάνα ("brosser les cours", όπως είναι η βελγική έκφραση), έως ότου εξασφαλίσουν από τους πολιτικούς μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, συγκεντρώνοντας σχεδόν 3.000 άτομα την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα στην πορεία συμμετείχαν και γαλλόφωνοι μαθητές.

«Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν θα πηγαίνουμε στα μαθήματα όσο δεν λαμβάνονται φιλόδοξα μέτρα. Γιατί να πηγαίνουμε στα μαθήματα εάν δεν υπάρχει μέλλον; Αυτό είναι που λέμε, αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στους πολιτικούς», δήλωσε ένας από αυτούς, ο Πιερό Αμάντ, μαθητής της τελευταίας τάξης του λυκείου στη δημόσια ραδιοφωνία La Premiere.

Μία από τους διοργανωτές, η Ανούνα ντε Βέβερ, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τον αριθμό των ανθρώπων που συμμετείχαν στη σημερινή διαδήλωση. «Είναι ένα απίστευτο σημάδι. Δεν μπορεί να αγνοηθεί», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Belga.

«Τι θέλουμε; Δικαιοσύνη για το κλίμα», φώναζαν οι διαδηλωτές, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, μια 15χρονη από τη Σουηδία, η Γκρέτα Τάνμπεργκ, είχε προκαλέσει αίσθηση στην κοινή γνώμη κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα (COP24) στο Κατοβίτσε (Πολωνία) με την παρέμβασή της υπέρ των μελλοντικών γενεών.

Η κοπέλα έγινε μια μορφή ανάμεσα στους νέους που κινητοποιούνται όλο και περισσότερο για το κλίμα σε όλο τον κόσμο, καλώντας εκείνους που παίρνουν τις πολιτικές αποφάσεις και τις επιχειρήσεις να μειώσουν τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

Διεθνή / Armani – Dior: Στο στόχαστρο των αρχών για την εκμετάλλευση εργαζομένων

«Υπάρχουν υποψίες ότι απευθύνθηκαν σε ατελιέ και κατασκευαστές που απασχολούσαν εργαζόμενους, οι οποίοι αμείβονταν ανεπαρκώς και περισσότερες ώρες από το μέγιστο νόμιμο όριο» σύμφωνα με την αρχή Ανταγωνισμού της Ιταλίας
LIFO NEWSROOM
Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Διεθνή / Στην Βουλή των Λόρδων ο Κάρολος και η Καμίλα για την «Ομιλία του Βασιλιά»

Η «ομιλία του βασιλιά» σηματοδοτεί την έναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, μετά τις εκλογές της 4ης Ιουλίου - Η νέα κυβέρνηση θα βασίζεται στις αρχές της ασφάλειας, της δικαιοσύνης και των ίσων ευκαιριών για όλους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ