Μαζική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά των απελάσεων Αφρικανών μεταναστών από το Ισραήλ

Μαζική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά των απελάσεων Αφρικανών μεταναστών από το Ισραήλ Facebook Twitter
EPA
0

Πολλές χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο του Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο σχέδιο της κυβέρνησης να απελάσει Αφρικανούς μετανάστες από το Ισραήλ.


Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου θέλει να απελάσει αρκετές χιλιάδες ανθρώπους από την αφρικανική Ερυθραία και το Σουδάν που δεν έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, 42.000 Αφρικανοί μετανάστες ζουν σήμερα στο Ισραήλ και οι μισοί από αυτούς -γυναίκες και παιδιά- δεν απειλούνται με απέλαση.

Μαζική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά των απελάσεων Αφρικανών μεταναστών από το Ισραήλ Facebook Twitter
EPA

Οι περισσότεροι έφτασαν στη χώρα μετά το 2007, περνώντας από το Σινά και εγκαταστάθηκαν σε φτωχογειτονιές του Τελ Αβίβ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο «πάγωσε» προσωρινά αυτό το σχέδιο, δίνοντας στην κυβέρνηση διορία μέχρι τις 26 Μαρτίου προκειμένου να παρουσιάσει τα νομικά της επιχειρήματα.


«Δεν υπάρχει διαφορά στο αίμα μας και το δικό τους, όλοι είμαστε άνθρωποι» φώναζαν οι διαδηλωτές.

Μαζική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά των απελάσεων Αφρικανών μεταναστών από το Ισραήλ Facebook Twitter
EPA


Η συγκέντρωση μεταδόθηκε απευθείας από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ynet.


Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην κινητοποίηση αυτή.


Ο υπουργός Παιδείας Ναφταλί Μπενέτ, ο επικεφαλής του εθνικιστικού θρησκευτικού κόμματος «Εβραϊκή Εστία», αντέδρασε με ανάρτησή του στο Twitter: «Η κυβέρνηση δεν πρέπει να υποχωρήσει σε αυτήν την εκστρατεία που έχει ως στόχο να επιτρέψει σε όσους διείσδυσαν παράνομα αναζητώντας δουλειά να μείνουν στο Ισραήλ, γιατί διαφορετικά θα γίνουμε το γραφείο ευρέσεως εργασίας όλου του κόσμου».


Περίπου 300 άνθρωποι έφυγαν οικειοθελώς από τη χώρα μετά την απόφαση της κυβέρνησης που τους έδινε το δικαίωμα να επιλέξουν αν θα φύγουν αυτοβούλως μέχρι τις αρχές Απριλίου ή αν θα φυλακιστούν επ' αόριστον.

Μαζική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ κατά των απελάσεων Αφρικανών μεταναστών από το Ισραήλ Facebook Twitter
EPA
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM