«Μαύρη τρύπα στη μέση του ωκεανού»: Το «μυστήριο» με νησί στο Google Maps

«Μαύρη τρύπα στη μέση του ωκεανού»: Το μυστήριο με νησί στο Google Maps Facebook Twitter
Google Maps/Business Insider
0

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι χάρτες της Google είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μετάβαση σε κάποιον προορισμό. Ωστόσο, για ορισμένους αποτελεί και πηγή μυστηρίων καθώς «σαρώνουν» τον πλανήτη για να εντοπίσουν περίεργες εικόνες.

Αν ψάξετε αρκετά στο Google Maps, μπορείτε να βρείτε αρκετά «μυστηριώδη» πράγματα που έχουν να κάνουν κυρίως με θολωμένες εικόνες ώστε να κρυφτεί αυτό που βρίσκεται στο έδαφος. Ωστόσο, οι συζητήσεις για «μυστήρια» ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν μπορούν να γίνουν εξαιρετικά διασκεδαστικές.

Αυτό ακριβώς συνέβη όταν ένας χρήστης του Reddit ισχυρίστηκε ότι βρήκε μια «μαύρη τρύπα στη μέση του ωκεανού» ενώ χρησιμοποιούσε τους χάρτες της Google.

«Τι στο καλό είναι αυτό; Αυτό δε μοιάζει σε τίποτα με νησί», έγραψε ο χρήστης kokoblocks.

Κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για μία μυστική στρατιωτική βάση. «Φαίνεται να έχει περάσει από λογοκρισία για κάποιο λόγο», έγραψε ο χρήστης KorvisKhan.

Όπως αναφέρει το Live Science, η Google συχνά θολώνει «ευαίσθητες» τοποθεσίες όπως στρατιωτικές βάσεις ή αυλές φυλακών. Αυτή η πρακτική εφαρμόζεται για να αποφευχθεί η αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία και τη δομή τους.

Παράλληλα, άλλες θεωρίες, μάλλον λιγότερο ρεαλιστικές, έκαναν την εμφάνισή τους από χρήστες του Reddit στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τη μαύρη εικόνα της εικόνας.

«Θα μπορούσε ίσως να είναι ένα υπόγειο ηφαίστειο, που να προκαλεί το μαύρο χρώμα, εάν υποθέσουμε ότι δεν είναι μία τρύπα» έγραψε ο The_Professor64.

Εν μέσω πολλών θεωριών που εξάπτουν τη φαντασία, όλοι αυτοί μάλλον θα απογοητευτούν μόλις μάθουν ότι το μυστηριώδες μαύρο μέρος στο Google Maps είναι στην πραγματικότητα το νησί Βοστόκ. Βρίσκεται βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και ανήκει στη Δημοκρατία του Κιριμπάτι, ένα νησιωτικό κράτος στον κεντρικό Ειρηνικό που περιλαμβάνει 33 κοραλλιογενείς ατόλες και νησιά.

«Αυτό που βλέπετε σαν μαύρο είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ σκούρο πράσινο. Είναι ένα πολύ πυκνό δάσος που αποτελείται από δέντρα pisonia», εξηγεί ο χρήστης SatisfactionAny20.

Με πληροφορίες από Business Insider 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ