Μάθιου Πέρι: Στη δημοσιότητα η διαθήκη του ηθοποιού

Μάθιου Πέρι: Στη δημοσιότητα η διαθήκη του ηθοποιού - Πού αφήνει και τι Facebook Twitter
0

Σχεδόν τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τον θάνατο του Μάθιου Πέρι και τώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες σχετικά με τη διαθήκη του. 

Σύμφωνα με νομική κατάθεση που περιήλθε στην κατοχή του People, η διαθήκη αναφέρει ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ηθοποιού θα μεταφερθεί σε ένα καταπίστευμα σε Οργανισμό του Χόλιγουντ. Το έγγραφο -το οποίο ο Μάθιου Πέρι δημιούργησε το 2009- σημειώνει ότι ήθελε να αφήσει τα αντικείμενά του στο Alvy Singer Living Trust, το οποίο φαίνεται να πήρε το όνομά του από τον χαρακτήρα του Γούντι Άλλεν στο Annie Hall. Ως δικαιούχοι του καταπιστεύματος αναφέρονται οι γονείς του αλλά και οι αδελφές του. 

Ο Μάθιου Πέρι ανέφερε επίσης στη διαθήκη του ότι τυχόν παιδιά που είχε, δεν θα είχαν δικαίωμα πρόσβασης στην περιουσία του. Η κατάθεση δείχνει επίσης ότι ο Πέρι είχε πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε προσωπική περιουσία όταν πέθανε, τα οποία προστίθενται σε αυτά. Το περιοδικό People, το οποίο δημοσίευσε το ρεπορτάζ, επικοινώνησε με τον εκπρόσωπό Τύπου του Μάθιου Πέρι για σχόλια.

Πότε πέθανε ο Μάθιου Πέρι

Ο Πέρι πέθανε το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 στο σπίτι του στο Λος Άντζελες, σε ηλικία 54 ετών. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Λος Άντζελες δήλωσε ότι εκείνη την ώρα ανταποκρίθηκαν σε κλήση στις 4:07 μ.μ. που έκανε λόγο για «επείγον ιατρικό περιστατικό».

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των τοξικολογικών εξετάσεων, είχε αναφερθεί ότι ο θάνατος του δεν είχε προκληθεί από υπερβολική δόση μεθαμφεταμίνης ή φαιντανύλης. Έπειτα, το Δεκέμβριο, ο ιατροδικαστής της κομητείας του Λος Άντζελες στην έκθεσή του, ανέφερε ότι πέθανε από «οξεία επίδραση κεταμίνης» κάτι που θεωρήθηκε ατύχημα.  Άλλοι παράγοντες που συνέβαλαν στο θάνατό του ήταν ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και οι επιδράσεις της βουπρενορφίνης, που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρήσης οπιοειδών.

Σύμφωνα τότε με την έκθεση του ιατροδικαστή, η τελευταία θεραπεία του ηθοποιού με κεταμίνη έγινε 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Η κεταμίνη είναι ουσία που έχει κάποιες παραισθησιογόνες επιδράσεις, σύμφωνα με την υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των ΗΠΑ. «Διαστρεβλώνει την αντίληψη της όρασης και του ήχου και κάνει τον χρήστη να αισθάνεται ότι δεν έχει τον έλεγχο», ανέφερε. Επίσης, η κεταμίνη μπορεί να «προκαλέσει μια κατάσταση καταστολής (ηρεμία και χαλάρωση), ακινησία, ανακούφιση από τον πόνο και αμνησία».

Η σχέση του Μάθιου Πέρι με την κεταμίνη

Η κεταμίνη είναι ένα πλέον «δημοφιλές» φάρμακο και χρησιμοποιείται από πολλά άτομα ως εναλλακτική θεραπεία για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και άλλων ζητημάτων ψυχικής υγείας. Ο Μάθιου Πέρι έκανε θεραπεία έγχυσης κεταμίνης, υπό ιατρική επίβλεψη, για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης και του άγχους. 

Η τελευταία θεραπεία του έγινε 1,5 εβδομάδα πριν από τον θάνατό του. Αυτή η δόση δεν είχε σχέση με τον θάνατό του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, καθώς το φάρμακο παραμένει στον οργανισμό μόνο για μερικές ώρες. H ιατροδικαστική έκθεση τότε, άφησε να εννοηθεί πως ο Μάθιου Πέρι έκανε χρήση κεταμίνης στο σπίτι του όταν πέθανε, ωστόσο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν το φάρμακο εκεί. Σε αυτή την έκθεση δεν γίνεται λεπτομερής αναφορά της αλληλουχίας των γεγονότων που οδήγησαν στον θάνατο του Μάθιου Πέρι, όμως αναφέρονται οι παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτόν, μεταξύ αυτών ο πνιγμός, η στεφανιαία νόσος και η βουπρενορφίνη.

«Στα υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν στο αίμα του, οι κύριες θανατηφόρες επιπτώσεις θα ήταν τόσο η υπερδιέγερση του καρδιαγγειακού όσο και η καταστολή του αναπνευστικού», αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση.  Σε υψηλές δόσεις, η κεταμίνη ενδέχεται να προκαλέσει επικίνδυνες αλλαγές της αρτηριακής πίεσης, κάτι που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβλαβές για ανθρώπους με καρδιαγγειακά νοσήματα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Διεθνή / Γάζα: «Γλιτώσαμε από βέβαιο θάνατο» - Οικογένειες φεύγουν νύχτα εξαιτίας των ανελέητων ισραηλινών βομβαρδισμών

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επιμένει ότι η Πόλη της Γάζας αποτελεί το τελευταίο μεγάλο προπύργιο της Χαμάς - Προειδοποίησε όλους τους κατοίκους να απομακρυνθούν άμεσα εν αναμονή μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM