Μάθιου Μακόναχι: Δεν θα είμαι υποψήφιος για κυβερνήτης του Τέξας, αυτή τη στιγμή

Μάθιου Μακόναχι: Δεν θα είμαι υποψήφιος για κυβερνήτης του Τέξας, αυτή τη στιγμή Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Μάθιου Μακόναχι ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος για κυβερνήτης του Τέξας, αυτή τη στιγμή, έπειτα από μήνες που «ζύγιζε» το αν θα προχωρήσει σε αυτό το βήμα. 

Σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media ο 52χρονος ηθοποιός δήλωσε ότι η υποψηφιότητα για τη θέση του κυβερνήτη είναι «ένα μονοπάτι που επιλέγω να μην πάρω αυτή τη στιγμή». 

«Τα τελευταία δύο χρόνια έψαχνα την απάντηση στο ερώτημα πώς μπορώ να γίνω πιο χρήσιμος για εμένα, για την οικογένειά μου και για άλλους ανθρώπους», ανέφερε στο βίντεο ο Μακόναχι. 

«Μια κατηγορία που εξερευνούσα ήταν η πολιτική και σκεφτόμουν να κατέβω για κυβερνήτης του Τέξας. Άκουσα, έμαθα, ζύγισα, μελέτησα την πολιτική του Τέξας και της Αμερικής», συνέχισε και συμπλήρωσε ότι έμαθε πολλά. 

«Ότι έχουμε προβλήματα που πρέπει να διορθώσουμε. Ότι η πολιτική μας χρειάζεται νέο σκοπό. Ότι έχουμε διχασμούς που πρέπει να επουλωθούν. Ότι χρειαζόμαστε περισσότερη εμπιστοσύνη στις ζωές μας. Ότι πρέπει να επικεντρωθούμε στις κοινές αξίες μας, εκείνες που χτίζουν γέφυρες αντί να τις καίνε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μακόναχι εξηγώντας τα όσα «έμαθε» αυτή την περίοδο. 

Αφού ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, ο ηθοποιός δήλωσε ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει επιχειρηματίες και ιδρύματα που πιστεύει ότι είναι «ηγέτες», όσους δημιουργούν «μονοπάτια για ανθρώπους προκειμένου να πετύχουν στη ζωή» και οργανισμούς που έχουν αποστολή «να υπηρετούν και να χτίζουν εμπιστοσύνη». 

«Αυτό είναι το αμερικανικό όνειρο», συνέχισε ο Μακόναχι. «Και οι πολιτικοί; Οι καλοί μας βοηθούν να φτάσουμε εκεί που πρέπει. Αλλά ας είμαστε σαφείς, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για εμάς, αν εμείς δεν επιλέξουμε να κάνουμε κάτι για τους εαυτούς μας», τόνισε. 

Η ανακοίνωση του Μάθιου Μακόναχι έρχεται περίπου δύο εβδομάδες πριν από την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιότητας στις εκλογές του Τέξας. Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, πρώην βουλευτής που διεκδίκησε το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, ανακοίνωσε ότι θα είναι αντίπαλος του νυν κυβερνήτη, του Γκρεγκ Άμποτ. Ο Ρεπουμπλικάνος διεκδικεί την τρίτη θητεία του στην πολιτεία που οι Δημοκρατικοί δεν έχουν κερδίσει από το 1994. 

Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, από την εφημερίδα The Dallas Morning News και το University of Texas Tyler, οι ψηφοφόροι είπαν ότι ήταν πιο πιθανό να στηρίξουν τον Μακόναχι από ότι τον Ο’Ρουρκ, σε αναλογία σχεδόν 2 προς 1. 

Σε υποθετικές εκλογές με τρεις υποψήφιους, ο Άμποτ θα συγκέντρωνε το 37% και θα ακολουθούσαν ο Μακόναχι με 27% και ο Ο’Ρουρκ με 26%. Το 10% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δήλωσαν ότι θα ήθελαν κάποιο άλλο υποψήφιο. 

Με πληροφορίες από NYT

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM