Η 12χρονη κόρη του ήταν η αιτία που ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ματ Ντέιμον, σταμάτησε να χρησιμοποιεί μία ατιμωτική λέξη για να χαρακτηρίζει τους ομοφυλόφιλους.

 

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε συνέντευξή του στους Times, αποφάσισε να μην ξαναχρησιμοποιήσει τη λέξη, που η κόρη του αποκαλεί «φρίκη για τους ομοφυλόφιλους» αφού του έγραψε ένα κείμενο εξηγώντας «πώς αυτή η λέξη είναι επικίνδυνη».

 

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από τους Sunday Times, ο ηθοποιός του "Stillwater" συζητούσε για «αλλαγές στη σύγχρονη αρρενωπότητα» όταν ξεκίνησε να αφηγείται μια ιστορία εξηγώντας γιατί σταμάτησε ο ίδιος να χρησιμοποιεί τον προσβλητικό όρο.

 

Διευκρίνισε δε, ότι την ατιμωτική αυτή λέξη τη χρησιμοποιούσαν κατά κόρον όταν εκείνος ήταν παιδί, «με διαφορετική εφαρμογή» στο λόγο όμως.

 

«Έκανα ένα αστείο, πριν από μήνες, και πήρα ένα γράμμα από την κόρη μου», είπε ο Ντέιμον στους Times.

 

«Σηκώθηκε από το τραπέζι και της είπα «Έλα, αυτό είναι αστείο! Το λέω στην ταινία Stuck on You!». Τότε εκείνη πήγε στο δωμάτιό της και έγραψε μια πολύ μεγάλη, όμορφη πραγματεία για το πώς αυτή η λέξη είναι επικίνδυνη. Είπα, «τέλος η λέξη αυτή που στιγματίζει (ανθρώπους). Το κατάλαβα».

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Ντέιμον μίλησε επίσης για ένα παλαιότερο σχόλιο που είχε κάνει σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά του Χάρβεϊ Γουάινστιν το 2017.

 

Ο Ντέιμον είχε πει πως «Ως πατέρας τεσσάρων κοριτσιών, αυτό είναι το είδος της σεξουαλικής συμπεριφοράς που με κρατάει ξύπνιο τη νύχτα».

 

Ωστόσο πολλοί εξέλαβαν λάθος το σχόλιό του, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να προσβάλλει όλους και όχι μόνο τους πατεράδες που έχουν κόρες.

 

Πλέον ο Ματ Ντέιμον είπε ότι «προσπαθώ να το βουλώνω περισσότερο για να μη γίνονται τα λόγια του πρωτοσέλιδο».

 

Με πληροφορίες του Variety