Μαρκ Ζούκερμπεργκ : Ονόμασε την κατσίκα του «Bitcoin» και προκάλεσε αναστάτωση στις αγορές

Μαρκ Ζούκερμπεργκ : Ονόμασε την κατσίκα του «Bitcoin» και προκάλεσε αναστάτωση στις αγορές Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ανέβασε την περασμένη Δευτέρα στο Διαδίκτυο μία φωτογραφία με τις δύο κατσίκες που διατηρεί ως κατοικίδια, τις οποίες σύστησε στον κόσμο ως Bitcoin και Max, οι χρήστες του κρυπτονομίσματος επιχείρησαν να βρουν τι κρύβεται πίσω από αυτή την ανάρτηση.

Πολλοί χρήστες των social media θεώρησαν ότι το post επιβεβαιώνει έμμεσα τις φήμες που θέλουν το Facebook να αγοράζει bitcoin.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι ο ισχυρός άνδρας του Facebook θα ανακοινώσει επενδύσεις με το κρυπτονόμισμα, κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης των μετόχων της εταιρείας που θα διεξαχθεί εντός του μήνα.

Άλλοι μάλιστα, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: Πιστεύουν ότι τα ονόματα που διάλεξε ο Ζούκερμπεργκ για τις κατσίκες του τον κατατάσσουν ανάμεσα στους λεγόμενους μινιμαλιστές του bitcoin, δηλαδή εκείνους που πιστεύουν ότι στο μέλλον, κανένα άλλο κρυπτονόμισμα δεν θα χρειάζεται και δεν θα χρησιμοποιείται, πέραν του bitcoin.

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε πλήρη αντίθεση με τις προσπάθειες του Facebook να δημιουργήσει το δικό του ψηφιακό νόμισμα, το Diem.

Για τους πολύ μυημένους, το post του Ζάκερμπεργκ είναι μία έμμεση απειλή και όχι μία ψήφος εμπιστοσύνη στο bitcoin. Και αυτό γιατί το 2011, ο δημιουργός του Facebook είχε αποκαλύψει ότι τρώει μόνο το κρέας των ζώων που έχει σκοτώσει ο ίδιος.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το κρυπτονόμισμα αντέδρασε πτωτικά στο post του Ζάκερμπεργκ. Την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του είχε αγγίξει τα 65.000 δολάρια, ενώ σήμερα έπεσε στα 55.727 δολάρια.

Με πληροφορίες από businessinsider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ