Μαριούπολη: Πόσιμο νερό «κάθε δύο ημέρες»- Προειδοποίηση για τον κίνδυνο επιδημιών

Μαριούπολη: Πόσιμο νερό «κάθε δύο ημέρες»- Προειδοποίηση για τον κίνδυνο επιδημιών Facebook Twitter
Φωτ.: Telegram
0

Η έλλειψη πόσιμου νερού έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο στη Μαριούπολη, σύμφωνα με σύμβουλο του δημάρχου της ουκρανικής πόλης. 

Οι άνθρωποι πρέπει να δηλωθούν για να πάρουν πόσιμο νερό και έχουν πρόσβαση σε αυτό μόνο κάθε δύο ημέρες, σύμφωνα με τον Πέτρο Αντρουσένκο. Μετά το σφυροκόπημα της Μαριούπολης επί δύο μήνες και πλέον από τις ρωσικές δυνάμεις, οι βασικές υπηρεσίες- το ηλεκτρικό, το φυσικό αέριο και το τρεχούμενο νερό- δεν έχουν αποκατασταθεί ακόμη. 

«Η ποσότητα του νερού ήταν ήδη μικρή, αλλά τώρα έχει μειωθεί εντελώς. Είναι απαραίτητο να δηλώνεσαι στην ουρά», είπε ο Αντρουσένκο προβλέποντας ότι στο μέλλον το νερό θα είναι ακόμη λιγότερο. 

Ο Ουκρανός αξιωματούχος, που δεν βρίσκεται στη Μαριούπολη, υποστήριξε ότι το νερό που παρέχουν οι δυνάμεις κατοχής είναι «πόσιμο υπό όρους. Χωρίς βράσιμο δεν μπορεί να καταναλωθεί στην κανονική ζωή και δεν υπάρχει μέρος για βράσιμο, μόνο σε μια φωτιά (έξω). Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι το χρησιμοποιούν ως έχει. Είναι μια διπλή απειλή». 

Παράλληλα, επανέλαβε την προειδοποίηση για επιδημίες εξαιτίας των νεκρών που είναι θαμμένοι σε ρηχούς τάφους σε όλη την πόλη. «Αναμένουμε χολέρα ή κάποια επιδημία ιού που σχετίζεται με το γαστρεντερικό σύστημα. Εξαιτίας των ανθυγιεινών συνθηκών αυτό μπορεί να συμβεί. Το χειρότερο είναι πως κάτι όπως η δυσεντερία με τις τρέχουσες συνθήκες, με το δυσλειτουργικό σύστημα υγείας, την έλλειψη φαρμάκων, εργαστηρίων, εμβολίων στη Μαριούπολη… ακόμη και η δυσεντερία μπορεί να σκοτώσει χιλιάδες», προειδοποίησε, σύμφωνα με το CNN.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Απογοητευμένη η οικογένεια της Τζιουφρέ – Οι Αρχές δεν ερευνούν τους ισχυρισμούς εναντίον του

Οι συγγενείς της Βιρτζίνια Τζιούφρε δηλώνουν έκπληκτοι που οι βρετανικές Αρχές προχώρησαν σε αυτή την απόφαση λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των αρχείων Έπσταϊν
THE LIFO TEAM