NEO VIDCAST

Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένα κράτος - μέλος δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης

Μαργαρίτης Σχοινάς: Κανένα κράτος - μέλος δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

«Τα κράτη - μέλη θα υποχρεωθούν τόσο να δεχτούν αιτούντες άσυλο όσο και να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες που θα υπάρχουν. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί από την υποχρέωση αλληλεγγύης», τονίζει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Ο Έλληνας Επίτροπος δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα Σαββατοκύριακο ότι η έγκριση του νέου Συμφώνου είναι στοίχημα για τη νέα Κομισιόν και κάνει λόγο για μια «εμβληματική προσπάθεια», για την οποία «η Ευρώπη δεν πρέπει να αποτύχει για δεύτερη φορά». Όπως εξηγεί, «στο νέο Σύμφωνο επιδίωξή μας είναι να επιμερίζονται τα βάρη στα κράτη - μέλη, όχι όπως συμβαίνει τώρα μόνο στα κράτη της πρώτης υποδοχής, όπως το επιβάλλει η ισχύουσα νομοθεσία του Δουβλίνου. Αυτό είναι κάτι που προσπαθήσαμε να κάνουμε το 2016. Δεν βρήκαμε την απαραίτητη πλειοψηφία στα κράτη - μέλη. Θα το προσπαθήσουμε ξανά τώρα».

Για την εξασφάλιση των συνόρων της ΕΕ, ο κ. Σχοινάς κάνει λόγο για μια «πανίσχυρη» συνοριοφυλακή και ακτοφυλακή με 10.000 μόνιμο προσωπικό, που θα έχει τα δικά του μέσα και θα οπλοφορεί και θα είναι δίπλα στις εθνικές Αρχές. Σχετικά με το μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης, επισημαίνει ότι «συμφωνίες που δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο δεν μπορούν να παραγάγουν τετελεσμένα. Είναι σαν να μην έχουν γίνει», ενώ δηλώνει ότι «η ευρωπαϊκή Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή, τώρα εξάγει σταθερότητα και ασφάλεια».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

NEO VIDCAST

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Διεθνή / «Απερίσκεπτοι πολιτικοί τροφοδοτούν τη σφαγή παιδιών σε όλο τον κόσμο», προειδοποιεί ο πρόεδρος της UEFA

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου υπερασπίστηκε με σθένος το πανό «Stop Killing Children», παρά τις αντιδράσεις από φιλοϊσραηλινές και φιλοπαλαιστινιακές ομάδες.
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Διεθνή / Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη στέγαση - Τι σημαίνει αυτό;

Σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 1976, ο εκάστοτε πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης κατά την κρίση του και οφείλει να το κάνει επίσημα μέσω προεδρικού διατάγματος
LIFO NEWSROOM
Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτοχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Διεθνή / Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες από τον εκτροχιασμό του ιστορικού τελεφερίκ Γκλόρια στη Λισαβόνα

Το Elevador da Glória, που συνδέει την πλατεία Restauradores με το Bairro Alto, αποτελεί ένα από τα πιο εμβληματικά τουριστικά αξιοθέατα της πορτογαλικής πρωτεύουσας
LIFO NEWSROOM
Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Διεθνή / Πεκίνο: Πούτιν και Σι συζητούν για «αθανασία» μέσω βιοτεχνολογίας σε «πηγαδάκι» που κατέγραψε μικρόφωνο

Οι δύο αυταρχικοί ηγέτες μίλησαν για τις δυνατότητες της βιοτεχνολογίας και τις μεταμοσχεύσεις οργάνων, φτάνοντας μάλιστα να αναφερθούν στην πιθανότητα «αθανασίας»
LIFO NEWSROOM