Μαντλίν ΜακΚάν: «Σημαντικές εξελίξεις» στην υπόθεση – Έρευνα σε φράγμα

Μαντλίν ΜακΚάν: «Σημαντικές εξελίξεις» στην υπόθεση – Έρευνα σε φράγμα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Εξελίξεις στην έρευνα για τη μικρή Μαντλίν ΜακΚάν, με τη γερμανική αστυνομία να στήνει επιχείρηση σε απομακρυσμένο φράγμα στην Πορτογαλία την οποία συνήθιζε να επισκέπτεται ο βασικός ύποπτος Κρίστιαν Μπρούκνερ. 

Η γερμανική αστυνομία πιστεύει ότι το παιδί είχε απαχθεί και δολοφονηθεί από τον Γερμανό καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα. 

Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, θα κλείσουν δρόμοι που οδηγούν στο τεχνητό φράγμα κοντά στην πόλη Σίλβες στη νότια Πορτογαλία πριν από την έναρξη των ερευνών στο σημείο αύριο.

Ντετέκτιβ της Scotland Yard βρίσκονταν, επίσης, στην περιοχή, αλλά μόνο για «παρακολούθηση». 

Η έρευνα αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον δύο μέρες, αλλά εάν εντοπιστούν τυχόν στοιχεία οι αστυνομικοί θα παραμείνουν στο σημείο.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση που στήνεται σχετικά με την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, από το 2014 όταν η βρετανική αστυνομία έλαβε άδεια για να εξετάσει την περιοχή Πράια ντα Λουζ, όπου παραθέριζε η οικογένειά ΜακΚαν, με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων. 

Αυτή τη φορά, δύτες θα εξερευνήσουν τα σκοτεινά βάθη του φράγματος, αλλά και θα γίνει ανασκαφές σε παρακείμενες δασικές εκτάσεις. 

Στη διάθεση της αστυνομίας η μαρτυρία ενός ατόμου που είδε μία γυναίκα να παραδίδει στον Μπρούκνερ ένα παιδί που έμοιαζε με τη μικρή Μαντλίν, δύο μέρες μετά την εξαφάνισή της. 

Με πληροφορίες από DailyMail

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Διεθνή / Σπέρμα δότη με γενετικό κίνδυνο για καρκίνο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη τουλάχιστον 67 παιδιών σε όλη την Ευρώπη

Τουλάχιστον 10 οι διαγνώσεις μέχρι στιγμής - Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο οικογένειες, ανεξάρτητα μεταξύ τους, επικοινώνησαν με τις κλινικές γονιμότητας αφού τα παιδιά τους διαγνώστηκαν με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

LiFO politics / Το αίμα των αθώων της Γάζας και το παλαιστινιακό αδιέξοδο

Ο Σωτήρης Ρούσσος, καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με ειδίκευση σε θέματα Εγγύς και Μέσης Ανατολής, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το παλαιστινιακό αδιέξοδο, τους στόχους του Ισραήλ και τις κινήσεις του Τραμπ στην περιοχή.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ