Μαντλίν ΜακΚάν: Η πρώτη δημόσια δήλωση της αδελφής της, 16 χρόνια μετά την εξαφάνιση

Μαντλίν ΜακΚάν: Η πρώτη δήλωση της αδελφή της, Αμελί, 16 χρόνια μετά την εξαφάνιση Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η αδελφή της Μαντλίν ΜακΚάν, Αμελί μιλά για πρώτη φορά, 16 χρόνια από την εξαφάνιση της αδελφής της.

Χθες το βράδυ η οικογένεια της Μαντλίν ΜακΚάν άναψε κεριά για τα 16χρόνια από την εξαφάνιση της, με την αδελφή της Αμελί να μιλά για πρώτη φορά.

Η Μαντλίν ΜακΚάν εξαφανίστηκε τον Μάιο του 2007 από τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία που παραθέριζε η οικογένειά της. Τότε ήταν τριών ετών.

Η μικρότερη αδελφή της, η Αμελί ΜακΚάν, 18 ετών σήμερα, βρέθηκε στην τελετή δίπλα στους γονείς της. «Είναι πολύ όμορφο που όλοι είναι εδώ σήμερα δίπλα μας γι' αυτή την δυσάρεστη περίσταση» είπε η Αμελί ΜακΚάν.

Η ειδική τελετή έγινε στη γενέτειρα της Μαντλίν ΜακΚάν στο Rothley του Leicestershire αλλά ο δίδυμος αδελφός της δεν παραβρέθηκε, σύμφωνα με την Daily Mail.

Η Αμελί μαζί με μία φίλη της συμμετείχε στις προσευχές που ακούστηκαν μαζί με περίπου 70 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί για την Μαντλίν ΜακΚάν.

«Ποτέ μην τα παρατάς», «μην με ξεχνάς» και «ακόμα μας λείπεις» ακούστηκε να λέει ο κόσμος. Ο εφημέριος του ναού Ρομπ Γκλάντστοουν ξεκίνησε την τελετή λέγοντας «Είμαστε εδώ απόψε για να δείξουμε το στοργικό μας ενδιαφέρον για τη Μαντλίν και για όλα τα μικρά παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους παρά τη θέλησή τους.

»Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να δώσουμε ελπίδα και να προσευχηθούμε ξανά για να ανανεώσουμε τη δύναμή μας, τόσο καιρό μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν».

«Δεκαέξι χρόνια και ακόμη κανείς δεν ξέρει μετά από τόσο καιρό. Ακόμα και αν ήταν άσχημα τα νέα, με κάποιον τρόπο, αυτό θα έκλεινε τον κύκλο της αγωνίας. Αλλά χωρίς αυτό, ακόμα υπάρχει ελπίδα» είπε φίλος της οικογένειας, που παραβρέθηκε στην τελετή.

Οι έρευνες για την Μαντλίν ΜακΚάν

Η γερμανική αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι η Μαντλίν ΜακΚάν είναι νεκρή και προτίθεται να αποδώσουν κατηγορίες στον βασικό ύποπτο Κρίστιαν Μπρούνκερ, που κατηγορείται ως δράστης της απαγωγής της και της δολοφονίας της χωρίς να έχει εντοπιστεί το πτώμα της ακόμα.

Ωστόσο, πρόσφατα έχει προκύψει ότι ενδεχομένως ο παιδόφιλος να μην βρεθεί ποτέ σε δίκη αν η πολύκροτη υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν τεθεί υπό αμφισβήτηση λόγω αρμοδιότητας δικαστηρίων.

Ο 45χρονος παιδόφιλος, εκτίει ποινή σε γερμανικές φυλακές για τον βιασμό Αμερικανίδας τουρίστριας στο ίδιο πορτογαλικό θέρετρο της Praia da Luz, εκεί από όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν ΜακΚάν τον Μάιο του 2007.

Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες για απαγωγή.

Η βρετανική αστυνομία ζήτησε πρόσφατα από το υπουργείο Εσωτερικών επιπλέον χρήματα για να συνεχίσει την έρευνά της, με την κωδική ονομασία «Operation Grange» και η οποία έχει κοστίσει στον φορολογούμενο Βρετανό μέχρι στιγμής 13 εκατομμύρια λίρες, σύμφωνα με την Daily Mail.

Το αίτημά τους αναμένεται να εγκριθεί από επιτροπή Ειδικών Χορηγιών. «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ελπίδα να βρούμε τη Μαντλίν ζωντανή, αλλά όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, πρέπει να το μάθουμε» είπαν οι γονείς της.

«Το μόνο που θέλαμε είναι να τη βρούμε, να αποκαλύψουμε την αλήθεια και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη» είχαν πει μετά τη σύλληψη του 45χρονου παιδόφιλου.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχιζόμενη δουλειά και τη δέσμευση της βρετανικής, γερμανικής και πορτογαλικής αστυνομίας. Αυτή η συνδυασμένη αστυνομική προσπάθεια είναι που θα αποφέρει αποτελέσματα και θα μας δώσει αυτές τις απαντήσεις» τόνισαν.

«Συμπληρώνονται 16 χρόνια από την απαγωγή της Μαντλίν. Ακόμα αγνοείται. Είναι δύσκολο να βρούμε λέξεις για να μεταφέρουμε αυτό που νιώθουμε» έγραψαν πρόσφατα, οι γονείς της στο Find Maddie, μία πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί για την μικρή Μαντλίν Μακκάν αφιερώνοντας της ένα ποίημα.

«Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται και περιμένουμε μια σημαντική ανακάλυψη. Σας ευχαριστούμε όλους για την στήριξή σας - μας βοηθάει πραγματικά» ανέφεραν.

Η Πολωνή επιμένει ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚάν

Σημειώνεται ότι πρόσφατα, μία Πολωνή, η Julie Wendell ισχυρίστηκε ότι ήταν η αγνοούμενη Μαντλίν ΜακΚάν.

Τα τεστ DNA, που έγιναν βγήκαν αρνητικά, η οικογένειά της αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της, ωστόσο εκείνη επιμένει ότι είναι η Μαντλίν ΜακΚάν.

Με πληροφορίες της Daily Mail

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM