Μάλλον ζήσαμε παγκοσμίως τον πιο θερμό Ιούλιο στην ιστορία και αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι

Μάλλον ζήσαμε παγκοσμίως τον πιο θερμό Ιούλιο στην ιστορία και αυτό δεν είναι καθόλου καλό σημάδι Facebook Twitter
Συναγερμός για τα ρεκόρ ζέστης στον πλανήτη τον Ιούλιο του 2019
2

H προκαταρκτική ανάλυση των παγκόσμιων δεδομένων θερμοκρασίας για τον Ιούλιο δείχνει ότι ίσως βιώσαμε τον θερμότερο μήνα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως.

Τα στοιχεία από τις πρώτες 29 μέρες του μήνα, κατά τις οποίες πολλές χώρες είχαν καύσωνα, είναι ισοδύναμα ή ελαφρώς υψηλότερα από το ρεκόρ που τέθηκε τον Ιούλιο του 2016. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από ερευνητές της Υπηρεσίας Κλινικής Αλλαγής του οργανισμού Copernicus της ΕΕ. Η επιβεβαίωση ενός νέου ρεκόρ θα κριθεί από μια μια πλήρη ανάλυση που αναμένεται τη Δευτέρα.

Οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι και λένε ότι είναι το τελευταίο σημάδι ότι η Γη αντιμετωπίζει πρωτοφανή αύξηση της θερμοκρασίας. Τα νέα δεδομένα που καταρτίζονται από τον οργανισμό ενσωματώνουν παρατηρήσεις από δορυφόρους και επίγειους σταθμούς και δείχνουν κλιμακωτή αύξηση τους τελευταίους μήνες.

Τα στοιχεία του Ιουλίου εκτιμάται σε πρώτη ανάγνωση πως είναι πιθανόν να είναι τα υψηλότερα που έχουν καταγραφεί στο 40ετές σύνολο δεδομένων του οργανισμού.

Παρόλο που οι ερευνητές δεν μπορούν να συνδέσουν άμεσα αυτά τα νέα υψηλά σημάδια με την αλλαγή του κλίματος, υπάρχει ευρεία αίσθηση στους επιστήμονες ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τις ανθρώπινες δραστηριότητες μεταβάλλουν τις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και καθιστούν πιο πιθανό τα νέα ρεκόρ.

«Αυτός ο συγκεκριμένος μήνας ήταν πολύ ζεστός αλλά για μένα αυτό δεν είναι πραγματικά το κύριο σημείο. Το σημαντικότερο είναι ότι όχι μόνο αυτός ο μήνας ήταν πολύ ζεστός, αλλά πως και ο περασμένος και όλοι οι μήνες του 2019 έως τώρα ήταν πολύ ζεστοί σε σύγκριση με άλλα χρόνια», δήλωσε ο Δρ Freja Vamborg από τον οργανισμό Κοπέρνικος, στο BBC News. «Και αυτή η τάση δεν θα σταματήσει αν δεν κάνουμε κάτι για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου», πρόσθεσε.

Ενώ ο Ιούλιος είναι παραδοσιακά ο θερμότερος μήνας, αυτό το έτος έφερε ακραίους καύσωνες για την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αρκτική. Σύμφωνα με την αμερικανική Εθνική Ωκεανική και Ατμοσφαιρική Διοίκηση (NOAA), ο Ιούλιος 2016 ήταν ο μήνας με το μεγαλύτερο ρεκόρ θερμοκρασίας από το 1880.

Τα στοιχεία για τον Ιούλιο του 2019 από όλες τις υπηρεσίες θα κυκλοφορήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες και αναμένεται νέα ανακοίνωση.

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ο Υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων σταματήσει την γκρίνια και να παράξει

Διεθνή / Γερμανία: Ο υπουργός Άμυνας καλεί τη βιομηχανία όπλων «να σταματήσει την γκρίνια και να παράξει»

Ο Μπόρις Πιστόριους ζητά από τη βιομηχανία όπλων να επιταχύνει την παραγωγή για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας, καθώς η Γερμανία σχεδιάζει δαπάνες 162 δισ. ευρώ έως το 2029
LIFO NEWSROOM
H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Διεθνή / H κλιματική κρίση «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου: Η Ευρώπη καίγεται - Οι πόλεις αντιδρούν

Καθώς η κλιματική αλλαγή «καταπί­νει» τις παραλίες της Μεσογείου, πόλεις όπως Βαρκελώνη και Σεβίλλη αναπροσαρμόζονται με πράσινες λύσεις, σκίαστρα και σημεία ψύξης για τους κατοίκους
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα φτιάχνει «στρατόπεδο συγκέντρωσης» για Παλαιστινίους, λέει πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Διεθνή / Το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα: «Φτιάχνει στρατόπεδο συγκέντρωσης για Παλαιστινίους»

Ο πρώην πρωθυπουργός Εχούντ Όλμερτ καταγγέλλει σχέδιο «εθνοκάθαρσης» της Γάζας, συγκρίνει τα σχέδια με ναζιστικά στρατόπεδα και καλεί τη διεθνή κοινότητα να επέμβει για να αποτραπούν εγκλήματα πολέμου
LIFO NEWSROOM
Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Διεθνή / Η Ινδία λογοκρίνει την ταινία «Superman» - «Κόπηκαν» τα φιλιά με τη Λόις Λέιν

Οι αλλαγές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ενώ τα συναινετικά φιλιά λογοκρίνονται, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις σκηνές βίας ή σεξιστικής συμπεριφοράς
LIFO NEWSROOM
Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Διεθνή / «Χτύπησα και χάθηκα»: Η Γερμανίδα πεζοπόρος εξηγεί πώς επιβίωσε για 11 νύχτες στην αυστραλιανή ερημιά

Η 26χρονη Γερμανίδα εντοπίστηκε 24 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο όπου είχε αφήσει το όχημά της, εμφανώς εξαντλημένη, αφυδατωμένη και γεμάτη τσιμπήματα από κουνούπια
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καθώς θα αυξάνεται η εξόρυξη και η καύση των ορυκτών καυσίμων, σε μερικά χρόνια πολύς κόσμος θα νοσταλγεί τις μεγάλες δροσιές του Ιουλίου 2019 και θα γελάει με τα κινδυνολογικά άρθρα των ΜΜΕ εκείνης της χρονιάς περί καύσωνα...
Αυτά είναι συνομωσίες και προπαγάνδα των οικολόγων και των αναρχοκομμουνιστών που ελέγχουν τα ΜΜΕ και κάνουν πλύση εγκεφάλου στην κοινωνία. Η λύση είναι τα ορυκτά καύσιμα. Ζήτω οι εξορύξεις. Αυτά. Πάω τώρα να ρίξω μια ζακέτα πάνω μου, γιατί κάνει ψόφο.