ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Έκκληση στις χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους για τους πρόσφυγες του Αφγανιστάν

Μαλάλα Γιουσαφζάι: Έκκληση στις χώρες να ανοίξουν τα σύνορά τους Facebook Twitter
EPA
0

Έκκληση για τους Αφγανούς πρόσφυγες, έκανε η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης, Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξή της στο BBC, η Πακιστανή ακτιβίστρια τόνισε ότι οι χώρες πρέπει να ανοίξουν τα σύνορά τους για του Αφγανούς πρόσφυγες, μετά την πτώση της κυβέρνησης και την ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους Ταλιμπάν.

«Ο κόσμος πρέπει να δράσει. Βλέπουμε σοκαριστικές εικόνες στις οθόνες μας. Οι άνθρωποι απλά προσπαθούν να δραπετεύσουν. Όταν το βλέπεις αυτό αντιλαμβάνεσαι ότι αυτή είναι μία ανθρωπιστική κρίση που συμβαίνει τώρα», είπε χαρακτηριστικά. 

«Ζούμε σε μία εποχή που μιλάμε για εξελίξεις και ισότητα, ισότητα των φύλων, και δεν μπορούμε να βλέπουμε μία χώρα να γυρίζει πίσω δεκαετίες και αιώνες (...) Πρέπει να κάνουμε τολμηρές κινήσεις για την προστασία των γυναικών και των κοριτσιών, για την προστασία των μειονοτικών κοινοτήτων για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή».

Υπογράμμισε ότι κάθε χώρα έχει τον δικό της ρόλο και την δική της ευθύνη τώρα απέναντι στους εκπατρισμένους μετανάστες από το Αφγανιστάν.

Η ίδια έχει στείλει επιστολή στον Πακιστανό πρωθυπουργό Imran Khan, ζητώντας του να αναλάβει δράση, διασφαλίζοντας ότι τα κορίτσια και οι μετανάστες θα έχουν ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση, την ασφάλεια και την προστασίας τους. Η ίδια η Μαλάλα είχε πέσει θύμα ένοπλων Ταλιμπάν το 2012 όταν την πυροβόλησαν στο κεφάλι, επειδή έκανε εκστρατεία για την εκπαίδευση των κοριτσιών.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ