Μακρόν: Θα συνεχίσω να μιλάω με τον Πούτιν, αν και δεν είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα

Μακρόν: Θα συνεχίσω να μιλάω με τον Πούτιν, αν και είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε  να συνεχίσει να μιλά με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δε φαίνεται να έχει επηρεάσει την κλιμακούμενη επίθεση του Ρώσου προέδρου στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του γαλλικού καναλιού TF1, δήλωσε για τις απευθείας συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό του:  «Δεν θα σας πω ότι είμαι ικανοποιημένος με τα αποτελέσματα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε».


Μακρόν και Πούτιν έχουν συνομιλήσει τουλάχιστον 12 φορές, τον τελευταίο μήνα, με την την τελευταία κλήση να πραγματοποιείται το Σάββατο μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς.

Τα τηλεφωνήματα των δύο ηγετών έχουν προκαλέσει σχόλια μεταξύ των επικριτών σχετικά με το εάν η στρατηγική του Μακρόν μπορεί να είναι λανθασμένη και κατά πόσο κινδυνεύει να τροφοδοτήσει την ρωσική προπαγάνδα, ενώ οι ρωσικοί βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το Politico, ερωτηθείς απευθείας από έναν από τους παρουσιαστές της εκπομπής τι θα μπορούσε να συζητήσει ακόμη με τον Πούτιν, ο Μακρόν είπε: «Ο ρόλος μας σήμερα… είναι να προσπαθήσουμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο χωρίς να πάμε σε πόλεμο».

Είπε ότι ο στόχος ενός τέτοιου διαλόγου με τον Πούτιν είναι να «προσπαθήσει να σπάσει τη λογική του» διατηρώντας παράλληλα μια γραμμή επικοινωνίας ανοιχτή για να συζητηθούν θέματα όπως οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι, η προστασία των πυρηνικών σταθμών και οποιαδήποτε πιθανή διέξοδος στη σύγκρουση.

Ο Μακρόν είπε ότι ένας τέτοιος διάλογος είχε σκοπό να «προετοιμάσει την ειρήνη» όταν τελειώσει ο πόλεμος και «να συζητήσουμε το από εδώ και πέρα».

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι ασφαλής και σε ειρήνη εάν δεν συνομιλήσει με τη Ρωσία», πρόσθεσε, επιμένοντας ότι δεν είχε «καμία αφέλεια» σχετικά με το θέμα.

Όταν πιέστηκε από έναν από τους οικοδεσπότες να χαρακτηρίσει τον Πούτιν ως «δικτάτορα», ο Μακρόν αρνήθηκε. «Από εκεί που βρίσκομαι, το πιο σημαντικό είναι να μην τον χαρακτηρίζουμε», είπε ο Μακρόν. «Προσπαθώ να προστατεύσω τη χώρα μας από μια κλιμάκωση του πολέμου… Δεν θα είμαι πιο αποτελεσματικός προσβάλλοντας ή χαρακτηρίζοντας τον».

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η χώρα του μπορεί να υποδεχθεί έως και 100.000 από τους πρόσφυγες της Ουκρανίας. «Πρέπει να τους υποδεχτούμε με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες».
 

Με πληροφορίες Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Διεθνή / Βρετανία: Ουίλιαμ και Κέιτ υποδέχθηκαν τους Μακρόν – Η πριγκίπισσα με look εμπνευσμένο από Dior

Η Κέιτ Μίντλετον εντυπωσίασε με σακάκι Christian Dior και σκουλαρίκια που ανήκαν στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, τιμώντας τη γαλλοβρετανική φιλία και την παράδοση του οίκου
LIFO NEWSROOM
Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από διεθνείς φοιτητές λόγω Τραμπ

Διεθνή / Αμερικανικά πανεπιστήμια σε κρίση: Χάνουν 1 δισ. δολάρια από φοιτητές λόγω Τραμπ

Οι νέες πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ προκαλούν μαζική φυγή διεθνών φοιτητών από τις ΗΠΑ, με τα πανεπιστήμια να χάνουν έως και $1 δισ. σε δίδακτρα - Ποιες σχολές πλήττονται περισσότερο
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Διεθνή / Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης προετοιμάζεται για πόλεμο με τη Ρωσία

Το λιμάνι του Ρότερνταμ προετοιμάζεται για ενδεχόμενη στρατιωτική σύγκρουση, διαθέτοντας χώρο για πολεμικά πλοία και κρίσιμα εφόδια - Πώς η Ευρώπη αναδιαμορφώνει την αμυντική της στρατηγική
LIFO NEWSROOM
Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Διεθνή / Ο Φειδίας Παναγιώτου δημοσίευσε τελικά τη συνέντευξη με τον Τατάρ: «Εγγύηση για τους Τουρκοκύπριους τα τουρκικά στρατεύματα»

Ο Ερσίν Τατάρ απαντά στις επικρίσεις για πλήρη εξάρτηση του από την Τουρκία και ισχυρίζεται πως η ύπαρξη του Κυπριακού οφείλεται στις «σφαγές» Τουρκοκυπρίων από Ελληνοκύπριους το 1963-1964
LIFO NEWSROOM