Μακρόν: Θα στήριζα τη Μέρκελ αν διεκδικούσε την προεδρία της Κομισιόν

Μακρόν: Θα στήριζα τη Μέρκελ αν διεκδικούσε την προεδρία της Κομισιόν Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα ότι θα στήριζε την Άνγκελα Μέρκελ αν εκείνη επιθυμούσε να διαδεχτεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Μέρκελ έχει δηλώσει ότι θα αποσυρθεί από την πολιτική όταν ολοκληρώσει την τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία, το 2021. Όμως κάποιοι στην ΕΕ ελπίζουν ότι θα αναθεωρήσει αυτή τη θέση της, δεδομένης της τεράστιας εμπειρίας της και της δέσμευσής της στην ευρωπαϊκή ιδέα. Ο Μακρόν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλόφωνο ελβετικό κανάλι RTS, ρωτήθηκε αν θα στήριζε την υποψηφιότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Είπε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει εξ ονόματός της. «Αλλά αν το ήθελε, θα την στήριζα. Ασφαλώς θα το έκανα επειδή πρώτον πιστεύω ότι χρειαζόμαστε κάποιον ισχυρό. Η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρόσωπα και ισχυρά πρόσωπα, επομένως χρειαζόμαστε προσωπικότητες με αυτά τα στοιχεία», είπε.

Ο Γάλλος πρόεδρος και ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ είναι μεταξύ εκείνων που ζητούν να αναλάβουν γυναίκες τα δύο από τα τέσσερα υψηλότερα αξιώματα των ευρωπαϊκών θεσμών, την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου, του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου και επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας. «Χρειαζόμαστε ισότητα» τόνισε ο Μακρόν. Από τις Βρυξέλλες, ο Γιούνκερ ρωτήθηκε σήμερα αν πιστεύει πως η Μέρκελ θα αλλάξει γνώμη και θα επιδιώξει να αναλάβει το κορυφαίο αξίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Δεν το νομίζω», απάντησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM