Μακρόν σε Βέμπερ: Δεν μπορεί να υποστηρίζετε ταυτόχρονα Μέρκελ και Όρμπαν

Μακρόν σε Βέμπερ: Δεν μπορεί να υποστηρίζετε ταυτόχρονα Μέρκελ και Όρμπαν Facebook Twitter
0

«Δεν μπορεί να υποστηρίζετε τη Μέρκελ και τον Όρμπαν ταυτόχρονα», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, που ζήτησε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα να «διευκρινίσει τη θέση του».

Το ΕΛΚ πρέπει να επιλέξει μεταξύ της υποστήριξης της καγκελαρίου Μέρκελ ή του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Β. Ορμπάν, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν από το Λουξεμβούργο, όπως γράφει το Spiegel.

Αυτή ήταν η απάντησή του στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να υποστηρίξει τον Μάφρεντ Βέμπερ του ΕΛΚ στην υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Μέρκελ είναι «απολύτως στην πλευρά της προόδου» σημείωσε ο Εμ. Μακρόν. Το ΕΛΚ υποστήριξε όμως και την εθνικιστική πορεία του Όρμπαν.

«Δεν μπορείτε επομένως να υποστηρίζετε και τη Μέρκελ και τον Όρμπαν ταυτόχρονα. Το ΕΛΚ πρέπει να το διευκρινίσει τη θέση του, εναπόκειται στους συντηρητικούς να το διευκρινίσουν» πρόσθεσε ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Πρέπει να υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου παντού» υποστήριξε, αναφερόμενος στην Πολωνία και την Ουγγαρία. Ζήτησε επίσης σοβαρότητα από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν θα μπορεί πλέον να συνάπτει εμπορικές συμφωνίες, εάν η Ουάσιγκτον δεν σέβεται τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο το δικαίωμα ασύλου δεν πρέπει να διαταράσσεται στην ΕΕ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει επίσης προβλήματα με τον Ιταλό υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

«Δεν πρέπει να ανεχτούμε καμία ασάφεια, πρέπει να βρούμε μια λύση για την Ιταλία και είμαι βέβαιος ότι ο ιταλικός λαός δεν είναι σε κάθε περίπτωση σύμφωνος με τους εκπροσώπους του» εκτίμησε ο Μακρόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Διεθνή / «Η πλειονότητα των Κουβανών θέλει καπιταλισμό»: Ο influencer εγγονός του Φιντέλ Κάστρο που διχάζει την Κούβα

Με βίντεο που σατιρίζουν την κρίση και προβάλλουν μια ζωή προνομίων, ο Σάντρο Κάστρο προκαλεί αντιδράσεις και από τα δύο άκρα της κουβανικής κοινωνίας
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπό εξέταση από τη Δικαιοσύνη αμφιλεγόμενο διάταγμα του Τραμπ για την υπηκοότητα

Ο Τραμπ υπέγραψε πέρυσι εκτελεστικό διάταγμα, ορίζοντας ότι τα παιδιά που γεννιούνται στις ΗΠΑ από γονείς που βρίσκονται παράνομα στη χώρα ή με προσωρινές βίζες δεν θα θεωρούνται αυτόματα Αμερικανοί πολίτες
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Τραμπ: Τι αναμένεται να πει στο διάγγελμά του, έναν μήνα μετά την έναρξη του πολέμου στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα απευθύνει το πρώτο επίσημο διάγγελμά του προς το έθνος του, έχοντας υποσχεθεί μια «σημαντική» ενημέρωση για τη στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM