Μακρόν: H Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί κάποια στιγμή με τη Ρωσία

Μακρόν: H Ουκρανία θα πρέπει να διαπραγματευτεί κάποια στιγμή με τη Ρωσία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Η Ουκρανία θα πρέπει να συνομιλήσει με τη Ρωσία προκειμένου να τερματιστεί κάποια στιγμή ο πόλεμος, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν

«Ο Ουκρανός πρόεδρος και οι αξιωματούχοι του θα πρέπει να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία», είπε ο Μακρόν, κατά την επίσκεψή του στη Ρουμανία και τη Μολδαβία σήμερα, σημειώνοντας ότι αυτές οι συνομιλίες θα πρέπει να γίνουν «κάποια στιγμή».

Η εν λόγω δήλωση του Γάλλου προέδρου έρχεται εν μέσω φημών ότι θα επισκεφτεί αύριο το Κίεβο, μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία τάσσονται υπέρ μιας κατάπαυσης του πυρός έπειτα από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές. 

Σε κάθε περίπτωση, η δήλωση αναμένεται να προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του Κιέβου καθώς η Ουκρανία έχει επικρίνει τον Μακρόν για διφορούμενη στάση απέναντι στη Ρωσία όταν είχε πει πως δε θα ήταν συνετό να «ταπεινωθεί» ο Πούτιν με μια ηχηρή ήττα.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM