Μακρόν: «O πόλεμος μάλλον θα συνεχιστεί»

Μακρόν: «Είμαι ξεκάθαρος: βραχυπρόθεσμα, ο πόλεμος μάλλον θα συνεχιστεί» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Απαισιόδοξος ότι θα βρεθεί μια «πραγματική λύση» για τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας «εντός των επόμενων ημερών και εβδομάδων», δηλώνει ο Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Γάλλος Πρόεδρος δε, θεωρεί ότι αυτό σημαίνει πως ο πόλεμος θα συνεχιστεί.

Μιλώντας από το Πουασί (Ιβελίν), στην πρώτη περιοδεία του ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, ο Μακρόν είπε επίσης ότι οι ευρωπαϊκές χώρες δεν θα εμπλακούν στη σύγκρουση αυτή επειδή «ένας πόλεμος με τη Ρωσία θα ήταν παγκόσμιος πόλεμος με μια δύναμη» που διαθέτει πυρηνικά όπλα.

«Είμαι ξεκάθαρος: βραχυπρόθεσμα, ο πόλεμος μάλλον θα συνεχιστεί» είπε, προσθέτοντας ότι «δεν πιστεύει πως τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα υπάρξει μια λύση κατόπιν διαπραγματεύσεων». Τόνισε όμως ότι «το ελπίζει και κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει» στην εξεύρεση λύσης.

«Η συζήτηση είναι δύσκολη με τον (πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντίμιρ) Πούτιν, επειδή αρνείται την κατάπαυση του πυρός» η οποία είναι «προϋπόθεση για να υπάρξει ένας πραγματικός διάλογος», συνέχισε.

«Δική μας ευθύνη είναι να συνεχίσουμε να μιλάμε με τους λαούς της Ρωσίας και της Λευκορωσίας» αλλά επίσης και «στους ηγέτες» και «να σεβόμαστε πάντα τη Ρωσία ως χώρα» επειδή «δεν υπάρχει βιώσιμη ειρήνη αν η Ρωσία δεν περιληφθεί στη μεγάλη αρχιτεκτονικής της ειρήνης στην ήπειρό μας», σύμφωνα με τον Μακρόν.

Παράλληλα, «όλοι θαυμάζουμε την αντίσταση του ουκρανικού λαού, των ηγετών και του προέδρου» της Ουκρανίας, πρόσθεσε.

Ο Μακρόν διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα φιλοξενήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες του πολέμου και θα φροντίσει για την ένταξή τους στην κοινωνία, ώστε να μάθουν τη γλώσσα και να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ενδέχεται επίσης να ληφθούν μέτρα «για να ανακουφιστεί η Μολδαβία, μια μικρή χώρα όπου η κατάσταση είναι τεταμένη» λόγω της εισροής προσφύγων.

Με πληροφορίες AFP/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM