Μακρόν: Δεν είμαι υποψήφιος ενός στρατοπέδου, αλλά πρόεδρος όλων των Γάλλων

Μακρόν: Δεν είμαι υποψήφιος ενός στρατοπέδου, αλλά πρόεδρος όλων των Γάλλων Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Περιστοιχισμένος από τη σύζυγό του Μπριζίτ, τα παιδιά της, τα εγγόνια της και υπό τους ήχους του «ευρωπαϊκού ύμνου», δηλαδή την Ωδή στη χαρά, ο Εμανουέλ Μακρόν έφθασε στο Πεδίο του Άρεως, κάτω από τον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι.

Μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος ο Μακρόν αφού ευχαρίστησε επανειλημμένα όσους εργάστηκαν για την επανεκλογή του δήλωσε πως γνωρίζει καλά ότι πολλοί που τον ψήφισαν σήμερα το έκαναν για να φράξουν το δρόμο στην ακροδεξιά.

Υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής και οικολογικής ευαισθησίας ενώ υπενθύμισε «τις τραγικές στιγμές που ζούμε λόγω του ουκρανικού».

Υποσχέθηκε επίσης πως η νέα πενταετία του στην προεδρία δε θα είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης και τόνισε πως θα είναι πρόεδρος όλων των Γάλλων.

«Από τώρα δεν είμαι πλέον υποψήφιος ενός στρατοπέδου, αλλά ο πρόεδρος όλων. [...] Γνωρίζω ότι για πολλούς συμπατριώτες μας, που σήμερα επέλεξαν την ακροδεξιά, είναι ο θυμός και οι διαφωνίες που τους οδήγησαν εκεί και πρέπει να βρω μια απάντηση [σε αυτό]. Αυτό θα είναι η δέσμευσή μου και των γύρω μου», είπε ο Γάλλος πρόεδρος.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Γάλλους άντρες και γυναίκες που στον πρώτο και τον δεύτερο γύρο με εμπιστεύτηκαν για να φέρουμε μια πιο ανεξάρτητη Γαλλία, μια ισχυρότερη Ευρώπη, μέσα από επενδύσεις και βαθιές αλλαγές» κατέληξε ο Μακρόν, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το πλήθος να τραγουδά τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Την Τετάρτη, 27 Απριλίου, ο πρόεδρος του Συνταγματικού Συμβουλίου, του ανώτατου δικαστικού σώματος της Γαλλίας, θα ανακηρύξει και επισήμως τον νικητή των εκλογών, αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση και επαλήθευση όλων των ψηφοδελτίων.

Η νικητήρια ομιλία του Γάλλου προέδρου στο Παρίσι:

Με πληροφορίες από BFM TV και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ