Μακελειό στο Τέξας: Τα παιδιά που έπεσαν νεκρά στο δημοτικό σχολείο

Μακελειό στο Τέξας: Τα παιδιά που έπεσαν νεκρά στο δημοτικό σχολείο Facebook Twitter
0

Εν μέσω του σοκ και του ανείπωτου θρήνου που προκάλεσε στις ΗΠΑ το νέο μακελειό σε δημοτικό σχολείο, στο Τέξας, άρχισαν να γίνονται γνωστά τα πρώτα στοιχεία για τα θύματα. 

Ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες όταν άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. 

Πανικόβλητοι γονείς, για ώρες προσπαθούσαν να ανακαλύψουν αν τα παιδιά τους είχαν επιζήσει από το μακελειό ή αν είχαν πέσει νεκρά από τις σφαίρες του ενόπλου. Κάποιοι είπαν στο CNN ότι έπρεπε να δώσουν δείγμα DNA για να βοηθήσουν τις αρχές να αναγνωρίσουν τα παιδιά. 

Ώρες αργότερα άρχισαν να γίνονται γνωστά τα πρώτα στοιχεία για τα θύματα του 18χρονου. Παιδιά μόλις 8 και 10 ετών είχαν πέσει νεκρά.

Αμερί Τζο Γκάρζα, 10 ετών 

Μακελειό στο Τέξας: Facebook Twitter

Ξαβιέρ Λόπεζ, 10 ετών

Μακελειό στο Τέξας: Facebook Twitter

Εύα Μιρέλες, 44 ετών 

Μακελειό στο Τέξας: Facebook Twitter

Χοσέ Φλόρες, 10 ετών 

Μακελειό στο Τέξας: Facebook Twitter

Ουζίγια Γκαρσία, 8 ετών

Μακελειό στο Τέξας: Facebook Twitter

Σε κτίριο που είχε μετατραπεί σε κέντρο επανένωσης οικογενειών και μαθητών, εκτυλίσσονταν σπαραξιάρδιες σκηνές. «Έφυγε», έλεγε ένας άνδρας κλαίγοντας ενώ απομακρυνόταν. Λίγα μέτρα πιο μακριά, μια γυναίκα μόνη έκλαιγε και ούρλιαζε μιλώντας στο τηλέφωνο. 

Την ίδια ώρα φωτογραφίες χαμογελαστών παιδιών άρχισαν να γεμίζουν τα social media, καθώς οικογένειες εκπλιπαρούσαν για μια πληροφορία. 

Ο Αντόλφο Κρουζ, 69 ετών, πέρασε όλη τη νύχτα έξω από το σχολείο, περιμένοντας να μάθει κάτι για την δισέγγονή του, Ελιάιτζα. «Ελπίζω να είναι ζωντανή. Περιμένουμε μια ενημέρωση», είπε στο Associated Press.

Ο Φεντερίκο Τόρες περίμενε να πάθει κάτι για τον 10χρονο γιο του, Ροτζέλιο. Ήταν στη δουλειά όταν έμαθε για τους πυροβολισμούς και έσπευσε στο σχολείο. «Μας έστειλαν στο νοσοκομείο, στο κοινοτικό κέντρο, στο νοσοκομείο ξανά, τίποτα. Δεν μας λένε τίποτα, μόνο μια φωτογραφία, αναμονή και ελπίδα ότι όλα είναι καλά», δήλωσε. 

Το μακελειό στο Ουβάλντε είναι η δεύτερη πιο θανάσιμη επίθεση σε σχολείο στις ΗΠΑ, έπειτα από εκείνη στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιούταουν. Τότε, ο ένοπλος είχε σκοτώσει 20 μικρά παιδιά και έξι ενήλικες, προτού αυτοκτονήσει. 

Μακελειό στο Τέξας: Facebook Twitter
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM