Μακελειό στο Τέξας: Ο Μπάιντεν καλεί ξανά το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου

Μακελειό στο Τέξας: Ο Μπάιντεν καλεί ξανά το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για «παράλογη πράξη βίας» έκανε λόγο ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν μετά από ακόμα μία πολύνεκρη επίθεση ενόπλου εχθές, αυτή τη φορά σε εμπορικό κέντρο της πόλης Άλεν του Τέξας.

Τουλάχιστον οχτώ νεκροί και επτά τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης. Ο δράστης περπατούσε αργά στο πεζοδρόμιο και πυροβολούσε αδιακρίτως, είπε αυτόπτης μάρτυρας, προτού πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα social media δείχνουν πελάτες να φεύγουν τρέχοντας από καταστήματα, ενώ ακούγονται πυροβολισμοί. Εκατοντάδες πελάτες και υπάλληλοι καταστημάτων απομακρύνθηκαν συνοδεία αστυνομικών.

Ο Μπάιντεν στον απόηχο της νέας επίθεσης διέταξε οι σημαίες να είναι μεσίστιες: «Σε ένδειξη σεβασμού προς τα θύματα της παράλογης πράξης βίας που διαπράχθηκε στο Άλεν του Τέξας οι σημαίες θα είναι μεσίστιες πάνω από τον Λευκό Οίκο, τα ομοσπονδιακά και τα στρατιωτικά δημόσια κτίρια», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προέτρεψε εκ νέου σήμερα το Κογκρέσο να απαγορεύσει τα τουφέκια εφόδου, την επομένη της πολύνεκρης επίθεσης με πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στο Τέξας.

«Ζητώ και πάλι από το Κογκρέσο να μου στείλει νόμο που να απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου και τους γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας [...]Θα τον υπογράψω αμέσως», δήλωσε, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Πάρα πολλές οικογένειες έχουν άδειες καρέκλες γύρω από το τραπέζι τους. Οι Ρεπουμπλικάνοι που είναι μέλη του Κογκρέσου δεν μπορούν να συνεχίσουν να απαντούν σε αυτή την επιδημία σηκώνοντας απλά τους ώμους. Οι σκέψεις και οι προσευχές που στέλνουν με ένα μήνυμα στο Twitter δεν αρκούν», κατήγγειλε ο Μπάιντεν.

Σημειώνεται ότι μέσα στο 2023 έχουν καταγραφεί 198 περιστατικά επιθέσεων με πυροβολισμούς με πολλαπλά θύματα, σύμφωνα με το Gun Violence Archive. Πρόκειται για τα περισσότερα τέτοια περιστατικά που έχουν καταγραφεί αυτό το διάστημα από το 2016. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM