Μαδρίτη: Χιλιάδες κόσμου στη γιορτή του Pride- Για πρώτη φορά live μετάδοση από κρατικό κανάλι

Μαδρίτη: Χιλιάδες κόσμου στη γιορτή του Pride- Για πρώτη φορά live μετάδοση από κρατικό κανάλι Facebook Twitter
Ιnstagram
0

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Μαδρίτης το Σάββατο το  βράδυ για να γιορτάσουν το Pride, μετά από δύο χρόνια περιορισμών λόγω της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις αρχές της Μαδρίτης, 600.000 με 700.000 άνθρωποι πήραν μέρος στο Pride, το οποίο μεταδόθηκε για πρώτη φορά απευθείας από ένα από τα κρατικά τηλεοπτικά δίκτυα της Ισπανίας, το TVE.

Στην πορεία συμμετείχαν και πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης, ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών Φερνάντο Γκράντε- Μαρλάσκα και η υπουργός Ισότητας Ιρένε Μοντέρο.

Μαδρίτη: Χιλιάδες κόσμου στη γιορτή του Pride μετά από δύο χρόνια πανδημίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Οι διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους κρατούσαν σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, σύμβολο της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, πλημμύρισαν τους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας πίσω από ένα πανό με το σύνθημα του Pride 2022: «Ορατότητα, περηφάνια και αντίσταση».

Κάποιοι κρατούσαν νεροπίστολα και βρέχονταν για να αντιμετωπίσουν τη ζέστη. Άλλοι, με γυμνό το στήθος, χόρευαν υπό τους ήχους των βραζιλιάνικων κρουστών ή της τέκνο.

Μαδρίτη: Χιλιάδες κόσμου στη γιορτή του Pride μετά από δύο χρόνια πανδημίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στην Ισπανία το 1978, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του δικτάτορα Φράνκο. Η χώρα έχει γίνει έκτοτε πολύ πιο ανοικτή, νομιμοποιώντας το 2005 τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και την υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Παρόλα αυτά όμως, παρατηρείται «οξυμένος λόγος μίσους», όπως υπογράμμισε πριν την παρέλαση μία από τις διοργανώτριες οργανώσεις, η Ισπανική Συνομοσπονδία ΛΟΑΤΚΙ+.

Ο ομοφοβικός λόγος «υπονομεύει τα θεμέλια της κοινωνικής συνύπαρξης» και «θέτει σε κίνδυνο τις μέχρι τώρα προόδους», τόνισε, εκφράζοντας την υποστήριξή της στη λεγόμενο νομοσχέδιο «τρανς» που προωθεί η κυβέρνηση.

Μαδρίτη: Χιλιάδες κόσμου στη γιορτή του Pride μετά από δύο χρόνια πανδημίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο υιοθετήθηκε στα τέλη Ιουνίου από το υπουργικό συμβούλιο και πρέπει να εξεταστεί από το κοινοβούλιο, επιτρέπει σε ένα άτομο να αλλάζει το όνομα και το γένος του στην ταυτότητά του υποβάλλοντας ένα απλό αίτημα ήδη από την ηλικία των 16 ετών.

Προβλέπει επίσης να έχουν τη δυνατότητα αυτή οι έφηβοι από την ηλικία των 12 ετών, υπό κάποιες προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή την αλλαγή αυτή μπορούν να κάνουν μόνο ενήλικες και μετά την προσκόμιση ιατρικής γνωμάτευσης και αφού έχουν υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Μαδρίτη: Χιλιάδες κόσμου στη γιορτή του Pride μετά από δύο χρόνια πανδημίας Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Αν υιοθετηθεί, το νομοσχέδιο θα καταστήσει την Ισπανία μία από τις λίγες χώρες παγκοσμίως που επιτρέπει τον αυτοπροσδιορισμό του γένους.

Mε πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΟΚΟ ΣΥΚΛΟΣ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΘΑΝΑΤΩΣΗ

Διεθνή / Μαρόκο: Καταγγελίες για μαζικές θανατώσεις αδέσποτων ενόψει του Μουντιάλ 2030

Φιλοζωικές οργανώσεις και κάτοικοι μιλούν για επιχειρήσεις «εκκαθάρισης» που περιλάμβαναν βίαιες συλλήψεις ζώων, δηλητηριάσεις και, σε ορισμένες περιπτώσεις, πυροβολισμούς
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Αυξάνεται η πίεση να ερευνηθεί για trafficking - Φέρεται να έφερνε γυναίκες στο Μπάκιγχαμ

Υπάρχουν καταγγελίες ότι γυναίκες μεταφέρονταν στη Βρετανία με το ιδιωτικό τζετ του Τζέφρι Έπσταϊν και στη συνέχεια εισέρχονταν κρυφά στο Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Διεθνή / Η καταιγίδα Νιλς σαρώνει τη δυτική Ευρώπη - Νεκροί και μεγάλες καταστροφές σε Γαλλία και Ισπανία

Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν ακυρώσεις πτήσεων, δρομολογίων τρένων και πλοίων - Πλημμυρισμένοι δρόμοι και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος
THE LIFO TEAM
Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Διεθνή / Τραμπ: «Είχε σχέση με τον "Βασιλιά των Λιονταριών"» - Επιμένει για το βίντεο με τους Ομπάμα παρά τις αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε συνεργάτη του για το βίντεο που απεικόνιζε τους Ομπάμα ως πιθήκους, επιμένει ότι το βίντεο δεν αποτελεί πρόβλημα
THE LIFO TEAM
ΔΥΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ Γ' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Politico: Οι χώρες της Δύσης «βλέπουν να πλησιάζει» ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος

Η ανησυχία για έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο εντείνεται στις χώρες της Δύσης, με τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία και Καναδά να θεωρούν πλέον πιθανό το ξέσπασμα μιας μεγάλης διεθνούς σύγκρουσης μέσα στην επόμενη πενταετία
THE LIFO TEAM