Λούλα: «Ο Μπολσονάρου είναι ένας άρρωστος που πιστεύει ότι το πρόβλημα της Βραζιλίας λύνεται με τα όπλα»

Λούλα: «Ο Μπολσονάρου είναι ένας άρρωστος που πιστεύει ότι το πρόβλημα της Βραζιλίας λύνεται με τα όπλα» Facebook Twitter
0

Ο ακροδεξιός πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου είναι «ένας άρρωστος που πιστεύει ότι το πρόβλημα της Βραζιλίας λύνεται με τα όπλα», καταγγέλλει ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα. 

«Το πρόβλημα της Βραζιλίας λύνεται με βιβλία και με σχολεία», εκτιμά σε συνέντευξη του στο BBC ο άλλοτε συνδικαλιστής και ιστορικός ηγέτης της κεντροαριστεράς της λατινοαμερικάνικης χώρας. Ο Λούλα βρίσκεται στη φυλακή όπου εκτίει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και δέκα μηνών για διαφθορά.

Διάταγμα που υπέγραψε αυτή την εβδομάδα ο Μπολσονάρου θα επιτρέψει σε χιλιάδες πολίτες να οπλοφορούν στους δρόμους ή στη δουλειά τους. Αιρετοί, λειτουργοί του δικαστικού συστήματος, οδηγοί, δικηγόροι, ακόμη και ορισμένοι δημοσιογράφοι θα έχουν πλέον δικαίωμα να φέρουν όπλα. Οι επικριτές του μέτρου το χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικό και τονίζουν πως θα επιδεινώσει τη βία στη Βραζιλία.

Ο Λούλα, φυλακισμένος από τον Απρίλιο του 2018, έλαβε άδεια τον περασμένο μήνα από τη δικαιοσύνη να μιλά στον Τύπο. Στην πρώτη του συνέντευξη, την 26η Απριλίου, είχε δηλώσει στις εφημερίδες El País και Folha de S.Paulo ότι τη διακυβέρνηση της Βραζιλίας πλέον έχει αναλάβει μια «συμμορία» που αποτελείται από «παλαβούς».

Ο ιστορικός ηγέτης του Κόμματος Εργαζομένων καταδικάστηκε σε μια υπόθεση που συνδεόταν με την έρευνα «Πλύσιμο Αυτοκινήτου-Εξπρές», για το γιγαντιαίο σκάνδαλο γύρω από τις προμήθειες της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου Petrobras. Δηλώνει πάντα αθώος και θύμα ενός πολιτικού διωγμού με αληθινό στόχο να εμποδιστεί η βραζιλιάνικη κεντροαριστερά να ανακτήσει την εξουσία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από τη σκοπιά 13χρονου θύματος

Διεθνή / Ρόμαν Πολάνσκι: Ταινία για το σκάνδαλο βιασμού θα αφηγείται την ιστορία από την σκοπιά ανήλικου τότε θύματος

Η ταινία «The Girl», βασισμένη στα απομνημονεύματα της Σαμάνθα Γκάιμερ, θα επανεξετάσει «ένα από τα πιο διαβόητα σκάνδαλα του Χόλιγουντ μέσα από τα μάτια του προσώπου που παρερμηνεύτηκε περισσότερο»
THE LIFO TEAM
Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM