Λονδίνο: «Διεστραμμένη» η ρωσική πρόταση για κοινή έρευνα με τη Βρετανία στην υπόθεση Σκριπάλ

Λονδίνο: «Διεστραμμένη» η ρωσική πρόταση για κοινή έρευνα με τη Βρετανία στην υπόθεση Σκριπάλ Facebook Twitter
EPA/WILL OLIVER
0

Η βρετανική αντιπροσωπεία στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) απέρριψε σήμερα χαρακτηρίζοντας «διεστραμμένη» την πρόταση της Ρωσίας για τη διεξαγωγή μιας κοινής ρωσοβρετανικής έρευνας για την δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού κατασκόπου και της κόρης του.

«Είναι μια τακτική αντιπερισπασμού και ακόμη περισσότερο παραπληροφόρησης που έχει στόχο να αποφύγουν τα ερωτήματα που οι ρωσικές αρχές οφείλουν να απαντήσουν», σημείωσε η βρετανική αντιπροσωπεία σε μήνυμά της στο Twitter κατά τη διάρκεια ειδικής συνόδου που διεξάγεται στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΧΟ στη Χάγη.

Η Ε.Ε. τόνισε παράλληλα κατά τη διάρκεια της ειδικής αυτής συνεδρίασης του ΟΑΧΟ ότι η Ρωσία οφείλει να συνεργαστεί με τον διεθνή οργανισμό στην έρευνα που διεξάγει για την δηλητηρίαση των Σκριπάλ στο Σάλσμπερι της Βρετανίας.

«Είναι επιτακτική ανάγκη, η Ρωσική Ομοσπονδία να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα της βρετανικής κυβέρνησης, να αρχίσει να συνεργάζεται με την Γενική Γραμματεία του ΟΑΧΟ και να κάνει πλήρη και απόλυτη αναφορά στοιχείων στον ΟΑΧΟ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ε.Ε. που αναγνώστηκε κατά την ειδική αυτή συνεδρίαση του διεθνούς οργανισμού.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση της Γερμανίας ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να συμφωνεί με την Βρετανία ότι η Ρωσία είναι πιθανώς υπεύθυνη για τη δηλητηρίαση των Σκριπάλ.

«Τίποτε δεν άλλαξε», δήλωσε η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Ουλρίκε Ντέμερ μετά την παραδοχή από τον επικεφαλής βρετανικού στρατιωτικού ερευνητικού κέντρου ότι δεν μπορεί να πει αν ο νευροπαραλυτικός παράγοντας που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση κατά των Σκριπάλ είχε παρασκευαστεί στη Ρωσία.

«Συμμεριζόμαστε την άποψη της Βρετανίας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ρωσία να κρύβεται πίσω από αυτή», πρόσθεσε η Ουλρίκε Ντέμερ.

Οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, ανέλαβαν κοινή δράση απελαύνοντας Ρώσους διπλωμάτες μετά την επίθεση αυτή.

Η Μόσχα προέβη σε αντίποινα απελαύνοντας κι εκείνη διπλωμάτες δυτικών χωρών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΚΗ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Μπενιαμίν Νετανιάχου: Η δίκη του για διαφθορά συνεχίζεται την Κυριακή

«Με την άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και την επιστροφή του δικαστικού συστήματος σε πλήρη λειτουργία, οι ακροάσεις θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε ανακοίνωση των ισραηλινών δικαστηρίων
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗΣΗ ΣΠΙΤΙ

Διεθνή / Άντριου Μάουντμπάτεν - Ουίνδσορ: Μετακόμισε μετά από αρκετή καθυστέρηση στο νέο του σπίτι

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου προσπαθεί να εδραιώσει μια πιο σταθερή και ήρεμη καθημερινότητα μακριά από το Royal Lodge, ενώ συνεχίζονται οι νομικές και προσωπικές του υποθέσεις
THE LIFO TEAM
DISCOVEREU ΕΥΡΩΠΗ ΤΑΞΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

Διεθνή / ΕΕ: Δωρεάν εισιτήρια για 40.000 άτομα - Ποιοι οι δικαιούχοι, μέχρι πότε οι αιτήσεις

Η πρωτοβουλία της ΕΕ επιστρέφει το 2026 - Δεκάδες χιλιάδες νέοι Ευρωπαίοι μπορούν να ανακαλύψουν προορισμούς που αναδεικνύουν την αρχιτεκτονική, τις καλές τέχνες, τη γαστρονομία
THE LIFO TEAM