Λιτότητα υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν

Λιτότητα υποσχέθηκε ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν Facebook Twitter
(EPA)
0

Ο νέος πρωθυπουργός του Πακιστάν Ίμραν Χαν κάλεσε σήμερα του πλούσιους να ξεκινήσουν να πληρώνουν φόρους και δεσμεύτηκε ότι η χώρα του θα υιοθετήσει πολιτική λιτότητας με στόχο τη μείωση του χρέους.

H προσπάθεια αυτή θα ξεκινήσει με την πώληση του στόλου των αλεξίσφαιρων κυβερνητικών οχημάτων.

Στο πρώτο του διάγγελμα προς το Έθνος αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο Χαν παρουσίασε το όραμά του για ένα «Νέο Πακιστάν» αναφερόμενος διεξοδικά στην ανάγκη να αλλάξει ουσιαστικά η χώρα του μέσω της μείωσης της φτώχειας, της εισαγωγής ενός ισλαμικού συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και της της ελάττωσης του υψηλού χρέους.

«Έχουμε την κακή συνήθεια να ζούμε από τα δάνεια και τη βοήθεια άλλων χωρών» σημείωσε ο επικεφαλής της πακιστανικής κυβέρνησης.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει με αυτόν τον τρόπο. Κάθε χώρα πρέπει να στηρίζεται στις δυνάμεις της», είπε. 

Ο 65χρονος Χαν, πρώην πρωταθλητής του κρίκετ, ορκίστηκε χθες Σάββατο.

Επικρίνοντας τον πολυτελή τρόπο ζωής της πακιστανικής κυβερνώσας ελίτ, ο νέος πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα μείνει σε ένα μικρό τριάρι αντί την ανακτορική οικία των πρωθυπουργών της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ