Λίστα Forbes: Πώς ο Μπιλ Γκέιτς «έπεσε» από την κορυφή του κόσμου

Λίστα Forbes: Πώς ο Μπιλ Γκέιτς «έπεσε» από την κορυφή του κόσμου Facebook Twitter
0

Τη χειρότερη θέση των τελευταίων 30 ετών κατέλαβε φέτος ο Μπιλ Γκέιτς στη λίστα του Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, το όνομα του οποίου για δεκαετίες βρισκόταν στην κορυφή.

Για πρώτη φορά από το 1991, ο συνιδρυτής της Microsoft δεν βρίσκεται στην 1η ή τη 2η θέση της λίστας. Αντίθετα, πέφτει στην 4η θέση, με περιουσία 134 δισ. δολαρίων. 

Όπως αναφέρει το Forbes, το τελευταίο χρόνο ο Μπιλ Γκέιτς έβγαλε 23 δισ. δολάρια. Ωστόσο, δεν ήταν αρκετά για να φτάσει τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, τον CEO της Tesla Έλον Μασκ και τον επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δύο ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην πτώση του συνιδρυτή της Microsoft από τη 2η θέση που κατείχε πέρυσι στην 4η. Ο πρώτος έχει να κάνει με το χρηματιστήριο και ο δεύτερος με το διαζύγιό του.

Ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του –μετοχές αξίας τουλάχιστον 5,7 δισ. δολαρίων- πήγαν στην πρώην σύζυγό του, Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, αφότου το ζευγάρι ανακοίνωσε τη διάλυση του γάμου τους τον Μάιο.

Στην περίπτωση που ο Μπιλ Γκέιτς παρέμενε παντρεμένος θα καταλάμβανε την 3η θέση, αναφέρει το Forbes.

Σήμερα, η σύνθεση της περιουσίας του είναι διαφορετική από τότε που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη λίστα του Forbes, το 1986, δηλαδή όταν η Microsoft μπήκε στο χρηματιστήριο.

Τότε, ο Γκέιτς κατείχε το 45% της Microsoft με τη συνολική του περιουσία να αγγίζει τα 315 εκατ. δολάρια. Τον επόμενο χρόνο, η τιμή της μετοχής της εταιρείας εκτινάχθηκε με αποτέλεσμα να γίνει ο νεότερος νεότερο δισεκατομμυριούχος του κόσμου, καθώς στα 31 του χρόνια, είχε περιουσία 1,25 δισ. δολαρίων.

Από τότε, η πορεία του ήταν μόνο ανοδική. Ήταν το 1990 και το 1991 όταν για πρώτη φορά η Microsoft ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε τζίρο. Το 1992 έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική, με περιουσία 6,3 δισ. δολαρίων.

Το 2000 ο Μπιλ Γκέις αποχώρησε από τη θέση του CEO, με την περιουσία του να μειώνεται, αν και παρέμεινε στην κορυφή της λίστας του Forbes.

Ωστόσο, η Microsoft  αντιμετώπιζε κατηγορίες περί μονοπωλίου στις ΗΠΑ. Το 2000, ο Γκέιτς μεταβίβασε μετοχές της Microsoft αξίας 20 δισ. δολαρίων στο Bill and Melinda Gates Foundation, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο την περιουσία του.

Με πληροφορίες από Forbes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ FAST FOOD ΓΑΛΛΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Διεθνή / Γαλλία: Το fast food εκτοξεύεται στη «γενέτειρα» της haute cuisine, προκαλώντας ανησυχία στον κλάδο

Πλέον περισσότερο από το μισό της αγοράς προέρχεται από fast food και fast casual επιχειρήσεις, σε μία τάση που στηρίζεται κυρίως στους νεότερους καταναλωτές και στα social media
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΙΚΤΟΡ ΟΡΜΠΑΝ

Διεθνή / Ουγγαρία: Ποιος είναι ο Πέτερ Μαγυάρ, ο πολιτικός που προηγείται στις δημοσκοπήσεις ενόψει εκλογών

Από το εσωτερικό του συστήματος εξουσίας στην ηγεσία της αντιπολίτευσης, ο 45χρονος πολιτικός επιχειρεί να ανατρέψει την κυριαρχία του Όρμπαν έπειτα από 16 χρόνια στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ δημοσίευσε στα social βίντεο «με ωμές εικόνες βίας» από τη δολοφονία γυναίκας

O Αμερικανός πρόεδρος για άλλη μία φορά χρησιμοποιεί τον θάνατο μίας γυναίκας για να ενισχύσει το αίσθημα φόβου γύρω από τη μετανάστευση και να στηρίξει πολιτικές μαζικών απελάσεων
THE LIFO TEAM