Λιβύη: Πτώματα μεταναστών ξεβράζονται στις ακτές- Ένα βρέφος ανάμεσα στα θύματα

Λιβύη: Πτώματα μεταναστών ξεβράζονται στις ακτές- Ένα βρέφος ανάμεσα στα θύματα Facebook Twitter
Μερικά από τα 27 πτώματα μεταναστών που η Ερυθρά Ημισέληνος είπε ότι βρέθηκαν αργά το Σάββατο σε δύο ξεχωριστές τοποθεσίες στην παραλιακή πόλη Khoms, περίπου 120 χλμ δυτικά της Τρίπολης, στο νεκροτομείο. AP Photo/Yousef Murad
0

Τα πτώματα μεταναστών που πνίγηκαν προσπαθώντας να διασχίσουν την Μεσόγειο κατευθυνόμενοι προς την Ευρώπη ξεβράστηκαν σε ακτή της Λιβύης, ανακοίνωσαν το λιβυκό υπουργείο Εσωτερικών και η τοπική Ερυθρά Ημισέληνος.

Η Ερυθρά Ημισέληνος στην πόλη Χουμς, λιμάνι της δυτικής Λιβύης, ανακοίνωσε ότι 17 πτώματα, ανάμεσά τους και ενός βρέφους, ανασύρθηκαν από κοντινή ακτή και ότι άλλα 10 πτώματα βρέθηκαν σε άλλη ακτή της περιοχής.

Σύμφωνα με το λιβυκό υπουργείο Εσωτερικών, που κάνει λόγο για 14 νεκρούς, προέρχονται από ομάδα 60 μεταναστών που αγνοούνται στην θάλασσα.

Βρίσκονταν στην θάλασσα για περίπου μία ημέρα, δήλωσε ο διευθυντής του νοσοκομείου της Χουμς.

Η Λιβύη είναι σημείο διέλευσης των μεταναστών από αφρικανικές χώρες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη.

Μεγάλος αριθμός ανθρώπων προσπάθησαν φέτος να διασχίσουν την Μεσόγειο έπειτα από τους σχετικά μειωμένους αριθμούς που ακολούθησαν την μεταναστευτική κρίση του 2015. Περίπου 1.500 πνίγηκαν κατά την διάρκεια του 2021, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ.

Το πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου είναι ο φονικότερος δρόμος της παγκόσμιας μετανάστευσης, με περισσότερους των 17.000 νεκρούς και αγνοούμενους από το 2014.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΑΝΝΑΒΗ ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους περιορισμούς για τη μαριχουάνα χωρίς να τη νομιμοποιεί

Μέχρι σήμερα, η μαριχουάνα βρισκόταν στην κατηγορία I, μαζί με ουσίες όπως η ηρωίνη και το LSD, που θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνες και χωρίς αποδεδειγμένη ιατρική χρήση
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ALIBABA

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Ιατρικά δεδομένα 500.000 ανθρώπων προσφέρονταν για πώληση στον κινεζικό ιστότοπο Alibaba

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Βρετανό υπουργό, Ίαν Μάρεϊ, τα δεδομένα είχαν ληφθεί νόμιμα από πιστοποιημένους οργανισμούς, γεγονός που αποτελεί και την κύρια ανησυχία
THE LIFO TEAM