Λίβανος: Πέντε νεκροί από νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Λίβανος: Πέντε νεκροί από νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη χώρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου από ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο / EPA
0

Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στον Λίβανο, με αποτέλεσμα πέντε άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι επιθέσεις έγιναν στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων, «τρία παιδιά από τη Συρία βρήκαν τον θάνατο κατά την επιδρομή του εχθρού σε αγροτική έκταση στο χωριό Ουμ αλ Τουτ». Λίγο πιο μακριά, σκοτώθηκαν και δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. 

Ως απάντηση, μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «δεκάδες ρουκέτες κατιούσα» προς το βόρειο Ισραήλ. Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει τη Χαμάς.

Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 511 θανάτους, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως 104 αφορούσαν αμάχους, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας. Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 30 άνθρωποι, 17 στρατιωτικοί και 13 άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Εκτιμάται πως σχεδόν 150.000 κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM