Λίβανος: Πέντε νεκροί από νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ

Λίβανος: Πέντε νεκροί από νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη χώρα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου από ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο / EPA
0

Νέες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν στον Λίβανο, με αποτέλεσμα πέντε άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους.

Οι επιθέσεις έγιναν στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων, «τρία παιδιά από τη Συρία βρήκαν τον θάνατο κατά την επιδρομή του εχθρού σε αγροτική έκταση στο χωριό Ουμ αλ Τουτ». Λίγο πιο μακριά, σκοτώθηκαν και δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. 

Ως απάντηση, μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν «δεκάδες ρουκέτες κατιούσα» προς το βόρειο Ισραήλ. Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει τη Χαμάς.

Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο έχουν προκαλέσει τουλάχιστον 511 θανάτους, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως 104 αφορούσαν αμάχους, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας. Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 30 άνθρωποι, 17 στρατιωτικοί και 13 άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Εκτιμάται πως σχεδόν 150.000 κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM