Λευκός Οίκος εναντίον Τουρκίας για τα μέσα ενημέρωσης

Λευκός Οίκος εναντίον Τουρκίας για τα μέσα ενημέρωσης Facebook Twitter
0

Ο Λευκός Οίκος επέκρινε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές της Τουρκίας χειρίζονται θέματα που αφορούν τα μέσα ενημέρωσης, έπειτα από μια σειρά κινήσεων που θεωρήθηκε πως πλήττουν την ελευθεροτυπία, συμπεριλαμβανομένης της κατάσχεσης της εφημερίδας Zaman.


Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ επισήμανε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι «προβληματισμένη» διότι οι τουρκικές αρχές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες με σκοπό να «κλείσουν» ή να «επέμβουν στην έκδοση» διαφόρων μέσων ενημέρωσης.


«Δεν θα έπρεπε να προχωρά κανείς σε αλλαγές στην αίθουσα σύνταξης ή στην πολιτική δημοσίευσης ενός ειδησεογραφικού οργανισμού», έκρινε ο Έρνεστ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών που είναι διαπιστευμένοι στον Λευκό Οίκο.


«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να εγγυηθεί τον πλήρη σεβασμό των ορθών διαδικασιών και της ίσης μεταχείρισης βάσει του νόμου», τόνισε ο Έρνεστ και πρόσθεσε ότι «σε μια δημοκρατική κοινωνία, η έκφραση διαφωνίας θα όφειλε να ενθαρρύνεται, όχι να φιμώνεται».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM
Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM