Λεπέν: Τα βασανιστήρια είναι χρήσιμα

Λεπέν: Τα βασανιστήρια είναι χρήσιμα Facebook Twitter
12

Χρήσιμα σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτήρισε τα βασανιστήρια η Μαρίν Λεπέν σε σχόλιο της σχετικά με την έκθεση για τα βασανιστήρια που έκανε η CIA, σε κρατουμένους, όπως προκύπτει από έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Δεν καταδικάζω. Είναι εύκολο όταν κάθεσαι σε ένα τηλεοπτικό πλατό να λες "ω, είναι κακό"» είπε. «Έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της Ιστορίας και πιστεύω ότι τα μέλη των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών που καλούνται να αποσπάσουν πληροφορίες για να σώσουν ζωές πολιτών είναι υπεύθυνοι» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό BFM.

 
Συνέχισε εξηγώντας ότι «όταν έχεις μία βόμβα, τικ τακ τικ τακ, που θα εκραγεί σε μία ή δύο ώρες και μπορεί να σκοτώσει 200 ή 300, είναι χρήσιμο να κάνεις έναν ύποπτο να μιλήσει».

Μετά από τις αντιδράσεις που υπήρξαν λόγω των δηλώσεων της η Λεπέν μίλησε για «κακόβουλη ερμηνεία» των δηλώσεων της.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ