Κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από την Ευρώπη για Ναβάλνι: Παράνομες απαντά η Μόσχα

Κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας από την Ευρώπη για Ναβάλνι: Παράνομες απαντά η Μόσχα Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / ΕΡΑ
0

Την άμεση επιβολή επιπλέον κυρώσεων εις βάρος της Μόσχας ως απάντηση στη φυλάκιση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι συμφώνησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακοίνωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των 27.

«Οι σχέσεις (με τη Ρωσία) είναι σίγουρα σε χαμηλό επίπεδο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το περιγράψουμε», δήλωσε ο Μάας, κάνοντας επίσης αναφορά σε μια επίσκεψη του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ στη Μόσχα.

«Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε σήμερα να επιβάλλουμε επιπλέον κυρώσεις σε συγκεκριμένα πρόσωπα», πρόσθεσε.

Ο Μπορέλ θα προτείνει ποιοι Ρώσοι αξιωματούχοι θα στοχοθετηθούν με κυρώσεις, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας πως αναμένει να υπάρξει συμφωνία για τον κατάλογο αυτό των ονομάτων εντός των ερχόμενων ημερών.

Λίγο νωρίτερα, δύο Ευρωπαίοι διπλωμάτες ανέφεραν πως οι κυρώσεις θα αφορούν τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους, τον επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, τον διευθυντή των ρωσικών φυλακών, τον διευθυντή της Εθνοφρουράς της Ρωσίας και τον γενικό εισαγγελέα της χώρας.

Μόσχα: Παράνομες και απογοητευτικές οι κυρώσεις

Την έντονη αντίδραση της Μόσχας προκάλεσε η πρόθεση της ΕΕ για κυρώσεις σε βάρος της.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ότι οι νέες κυρώσεις που σχεδιάζει να επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της Ρωσίας είναι παράνομες και προκαλούν απογοήτευση στη Μόσχα.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι το ευρωπαϊκό μπλοκ έχασε μια ευκαιρία να αλλάξει την πορεία του σε σχέση με τη Ρωσία, κατηγορώντας την ΕΕ για ανάμειξη στις ρωσικές εσωτερικές υποθέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΟΔΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΙΝΔΙΑ

Διεθνή / Η «πρωτεύουσα των απορριμμάτων»: Πώς η ανακύκλωση ρούχων σκοτώνει εργάτες στην Ινδία

Η πόλη Πανιπάτ της Ινδίας, γνωστή ως «πρωτεύουσα της ανακύκλωσης ρούχων», πληρώνει βαρύ τίμημα - Οι εργάτες πνίγονται σε χνούδι και τοξικά λύματα, ενώ οι μικροΐνες καταστρέφουν πνεύμονες και περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

Διεθνή / Η Χαμάς δεν παραδίδει τα όπλα - Γενική επιστράτευση με 7.000 μαχητές στους δρόμους της Γάζας

«Κηρύσσουμε γενική επιστράτευση σε απάντηση στο κάλεσμα του εθνικού και θρησκευτικού καθήκοντος, για να καθαρίσουμε τη Γάζα από παράνομους και συνεργάτες του Ισραήλ» ήταν το μήνυμα που έλαβαν μέλη της οργάνωσης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Διεθνή / Ισραήλ: Επιζών της 7ης Οκτωβρίου αυτοκτόνησε - «Λυπάμαι, αλλά δεν αντέχω άλλο»

Ο Roei Shalev βρέθηκε νεκρός λίγες ημέρες μετά τη δεύτερη επέτειο του θανάτου της συντρόφου του, η οποία δολοφονήθηκε από μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο μουσικό φεστιβάλ Supernova
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ουκρανία: Γιατί οι Ρώσοι χτυπούν τώρα τις ενεργειακές της υποδομές - Στο σκοτάδι για ώρες Κίεβο και άλλες 9 περιοχές

Διακοπές ρεύματος στο νότιο τμήμα έπειτα από νέα ρωσική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πάνω από 800.000 νοικοκυριά στην ουκρανική πρωτεύουσα
LIFO NEWSROOM