No.1

Κύπρος: Πατέρας μαθήτριας καταγγέλλει πως και ένας καθηγητής πήρε χρήματα από τον ανήλικο

Κύπρος: Πατέρας μαθήτριας καταγγέλλει πως και ένας καθηγητής πήρε χρήματα από τον ανήλικο μαθητή Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η αστυνομία ξεκίνησε να ερευνά και να λαμβάνει καταθέσεις, για την πρωτοφανή υπόθεση με τα 15.000 ευρώ που μοίρασε ένας μαθητής στους συμμαθητές του στην Κύπρο.

Το περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα σε γυμνάσιο της Λευκωσίας, ενώ μέχρι τώρα όλο και περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση έρχονται στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα όλα συνέβησαν στις 31 Οκτωβρίου, όταν κάποια παιδιά έλαβαν μεγάλα και μικρά ποσά από συμμαθητή τους.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει πατέρας μαθήτριας που έλαβε το ποσό των 500 ευρώ, και ένας καθηγητής φέρεται να πήρε χαρτονόμισμα από τον ανήλικο μαθητή. Από την πλευρά του το υπουργείο Παιδείας της χώρας ερευνά από την πρώτη στιγμή την υπόθεση και η Διεύθυνση του σχολείου κατέβαλε προσπάθειες για να ανακτηθούν τα χρήματα, ωστόσο κάποια παιδιά τα έχουν ξοδέψει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν κληθεί για κατάθεση ο πατέρας του ανήλικου μαθητή, η Διευθύντρια του σχολείου, μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά και μαθητές. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας του μαθητή κατέθεσε πως τα χρήματα είναι δικά του και βρίσκονταν κρυμμένα στο σπίτι τους. Όπως υποστηρίζει δεν γνωρίζει πως τα βρήκε ο γιος του και στη συνέχεια τα μοίρασε στους συμμαθητές του.

Κύπρος: Τι κατήγγειλε ο πατέρας της μαθήτριας που έλαβε 500 ευρώ

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση Κύπρου, ο πατέρας της μαθήτριας ανέφερε πως ενημερώθηκε για το περιστατικό από την κόρη του. «Εγώ τα είδα τα λεφτά, της είπα να τα επιστρέψει πίσω και μου είπε ότι θα είναι η μόνη που θα τα επιστρέψει τα λεφτά πίσω. Και έτσι δεν τα έδωσε. Της είπα να μου τα δώσει και δεν μου τα έδωσε. Πήρε πέντε τέτοια. Αυτό που με ανησύχησε περισσότερο, είναι ότι φαινόταν ότι τα πήραν από τράπεζα. Ότι ήταν τράπεζας λεφτά και αυτό με ανησύχησε περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο πατέρας της.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως πληροφορήθηκε ότι και καθηγητής έλαβε χρήματα από τον μαθητή, ύψους 50 ευρώ. «Πήρα τηλέφωνο στην Αστυνομία και έκανα καταγγελία. Τους είπα πως γίνεται 15.000 ευρώ να κρατά ένας μαθητής και να τα διανέμει στο σχολείο. Κάτι δεν πάει καλά. Μας πήρε τηλέφωνο η Διευθύντρια και ζητούσε να της δώσουμε τα 500 ευρώ, αλλά κανέναν από τους υπόλοιπους δεν πήρε, μόνο εμάς. Πήρε τη γυναίκα μου τηλέφωνο και της ζήτησε τα 500 ευρώ. Κανέναν άλλο δεν πήρε τηλέφωνο, μόνο εμάς», συμπλήρωσε για το τηλεφώνημα που έλαβε δύο ημέρες μετά το συμβάν.

«Δεν πήγε κανένας από τους γονείς να κάνει καταγγελία, να ρωτήσει και να διερωτηθεί τι συνέβη», κατέληξε.

Με πληροφορίες από alphanews.live

 
 
Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM
Μελέτη UCLA: Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε LGBTQ+ ερωτήσεις από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ αφαίρεσε ερωτήσεις περί σεξουαλικού προσανατολισμού από 360 ομοσπονδιακές έρευνες

Μελέτη του UCLA Williams Institute συνδέει τις αλλαγές με το εκτελεστικό διάταγμα του 2025 για τον ορισμό του φύλου σε ομοσπονδιακό επίπεδο και προειδοποιεί ότι η απουσία δεδομένων SOGI ενδέχεται να επηρεάσει την καταγραφή ανισοτήτων και τη χάραξη πολιτικών για LGBTQ+ κοινότητες.
THE LIFO TEAM
ΝΤΑΒΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ ΜΠΟΡΓΚΕ ΜΠΡΕΝΤΕ

Διεθνή / Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτείται ο CEO μετά από έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επσταϊν

Η αποχώρησή του από τον φορέα που διοργανώνει το ετήσιο συνέδριο στο Νταβός έρχεται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη δημοσιοποίηση νέας δέσμης εγγράφων που συνδέονται με την υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
ΑΝΤΡΙΟΥ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / Τι ακολουθεί για τον Άντριου μετά τη σύλληψή του και πού βρίσκεται η Σάρα Φέργκιουσον;

Bιογράφος της βασιλικής οικογένειας τονίζει ότι η «κηλίδα» των πράξεων του Άντριου επηρεάζει και υπονομεύει συνολικά τη μοναρχία, κάτι πρωτοφανές για τη σύγχρονη εποχή
THE LIFO TEAM