Κύπρος: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου ο Νίκος Χριστοδουλίδης

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε ότι έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, «εδώ και αρκετές ημέρες» και έγινε δεκτή το πρωί της Παρασκευής, με ισχύ από τις 11 Ιανουαρίου. 

Ο πρώην επικεφαλής της διπλωματίας της Κύπρου ανέφερε στη δήλωσή του πως η παραίτησή του ήταν αποτέλεσμα «μιας σειράς γεγονότων». 

«Έθεσα την παραίτηση μου στον Πρόεδρο εδώ και αρκετές μέρες. Την έκανε αποδεκτή την Παρασκευή το πρωί με ισχύ από τις 11 Ιανουαρίου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον ΠτΔ για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου έδωσε να υπηρετήσω την χώρα από το υψηλό αξίωμα του ΥΠΕΞ αλλά και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Του είμαι ιδιαίτερα ευγνώμων», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Χριστοδουλίδης. 

Αναφερόμενος στην παραίτησή του, σημείωσε ότι είναι αποτέλεσμα «μιας σειράς γεγονότων και τοποθετήσεων δημοσίων και άλλων, που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα που αναπόφευκτα και δυστυχώς επηρεάζουν το σοβαρό έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου και του ΥΠΕΞ. Αντιπαρέρχομαι τους όποιους προσωπικούς χαρακτηρισμούς και αναφορές εφόσον διατηρώ την έντονη πεποίθηση ότι δεν τιμούν και δεν έχουν χώρο στο σύγχρονο πολιτικό λόγο».

Ακόμη, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι η «αιφνίδια επίσπευση» των εσωκομματικών διαδικασιών του ΔΗΣΥ «οδήγησε σε εσωστρέφεια και στη σημερινή κατάσταση». 

Παράλληλα, δηλώνει «με κάθε ειλικρίνεια ότι θα με ενδιέφεραν οι προεδρικές εκλογές του 2023, ειδικότερα αν μια υποψηφιότητά μου θα μπορούσε να οδηγήσει σε ευρύτερες συνεργασίες μετά από ένα διάλογο με την κοινωνία περιλαμβανομένης και της βάσης του ΔΗΣΥ, του κόμματος μου, της οποίας φυσιολογικά και αναμενόμενα θα προσέβλεπα».  

Ένα διάλογο, συνεχίζει, που θα έχει ως αποτέλεσμα «την ετοιμασία ενός προγράμματος επί όλων των προκλήσεων που ως χώρα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τρόπο σύγχρονο όπως δικαιωματικά απαιτεί ο Κύπριος πολίτης» και καταλήγει ότι «δεν είναι ακόμη η ώρα για τις όποιες αποφάσεις γι’ αυτό και μέχρι σήμερα δεν εκδήλωσα προσωπικό ενδιαφέρον». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΑΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Επαφές του ΝΑΤΟ με σεναριογράφους και παραγωγούς πυροδοτούν κατηγορίες για «προπαγάνδα»

Η συμμαχία διοργανώνει κλειστές συναντήσεις με επαγγελματίες της τηλεόρασης και του κινηματογράφου σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με στόχο την ενημέρωση για ζητήματα ασφάλειας
THE LIFO TEAM
WALL STREET JOURNAL ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Wall Street Journal: Ο πόλεμος στο Ιράν δίνει στους αντιπάλους των ΗΠΑ «μια ματιά σε πραγματικό χρόνο» για τον αμερικανικό στρατό

Κίνα, Ρωσία και Βόρεια Κορέα έχουν μια σπάνια ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς του αμερικανικού στρατού
THE LIFO TEAM