Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού μετά τις καταγγελίες για πλαστογραφία πτυχίου

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο Επίτροπος Εθελοντισμού μετά τις καταγγελίες για πλαστογραφία Facebook Twitter
Philenews
0

Την παραίτησή του προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη υπέβαλε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη.

Η παραίτηση του κ. Γιαννάκη έγινε γνωστή έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, που ανέφερε ότι ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας προχώρησε σε καταγγελία προς τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, μέσω της οποίας ζητά να εξεταστεί τυχόν διάπραξη ποινικών αδικημάτων από τον Επίτροπο Εθελοντισμού, Γιάννη Γιαννάκη, που φέρεται να πλαστογράφησε το απολυτήριο του λυκείου αλλά και πτυχίο (το οποίο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς, ουδέποτε απέκτησε) και τα οποία φέρεται να χρησιμοποίησε για να προσληφθεί παράτυπα στον Οργανισμό Νεολαίας (ΟΝΕΚ).

Στον ΟΝΕΚ προσελήφθη αρχικά το 1996 και μονιμοποιήθηκε το 2007, ενώ την 1η Ιανουαρίου 2008 διορίστηκε στη θέση του Λειτουργού Νεολαίας. Λίγες ημέρες πριν, το Σχέδιο Υπηρεσίας του Λειτουργού Νεολαίας είχε τροποποιηθεί, με την προσθήκη, στα απαιτούμενα προσόντα, του πτυχίου της Πολιτικής Μηχανικής, το οποίο φερόταν να κατείχε ο κ. Γιαννάκης και πληρούσε τα προσόντα.

Στις 20-5-2013 ο κ. Αναστασιάδης τον διόρισε Επίτροπο Εθελοντισμού.

Στο σχετικό δημοσίευμά της με ημερομηνία 26-5-2021, η εφημερίδα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει ότι στην επιστολή του προς τον Αρχηγό, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρει πως κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Γιαννάκη δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών, διενεργήθηκε έλεγχος στον προσωπικό φάκελό του στον ΟΝΕΚ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM