Κύπρος: Κρατούνται 12 άνδρες μετά από καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο

Κύπρος: Κρατούνται 12 άνδρες μετά από καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
2

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά από τις εξελίξεις που έλαβε η καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό της από 12 άνδρες οι οποίοι είναι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, σήμερα τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση και οι 12 ύποπτοι που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης. Οι 12 Ισραηλινοί τουρίστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, μετά από καταγγελία του θύματος, μιας 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.


Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρέμειναν οι δικηγόροι, ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι συγγενείς των υπόπτων που έφθασαν από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 12 ύποπτοι αρνήθηκαν εμπλοκή στην υπόθεση στις αρχικές καταθέσεις τους. Ωστόσο, δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post, αναφέρει τρεις εξ αυτών παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, με τους υπόλοιπους να αρνούνται κάθε κατηγορία.

Στην κατάθεσή της η 19χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι μετά από έξοδο σε νυχτερινό κέντρο της πόλης μετέβη με συγκεκριμένο άτομο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο τελευταίος. Μετά τη συνάντηση μαζί του, και ενώ συνευρίσκονταν ερωτικά, εμφανίστηκαν οι άλλοι 11 ύποπτοι, κάποιοι από τους οποίους καταγγέλλονται ότι ασέλγησαν εις βάρος της. Συγκεκριμένα, η 19χρονη κατέθεσε ότι κάποιοι γελούσαν, άλλοι βιντεοσκοπούσαν και κάποιοι τη βίασαν. Στις πρώτες εξηγήσεις που έδωσαν οι Ισραηλινοί φέρονται να αλληλοεπιρρίπτουν τις ευθύνες για τη βία εις βάρος της Αγγλίδας τουρίστριας.

Η 19χρονη υποβλήθηκε χθες σε ιατρικές εξετάσεις από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ενώ το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με τους 12 υπόπτους, οι οποίοι κρατήθηκαν χθες το βράδυ σε διάφορα κρατητήρια αστυνομικών σταθμών των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου. Σε παρέμβασή του το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη των 12 υπηκόων του και ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο. Σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ, για τη σύλληψη των 12 Ισραηλινών ενημερώθηκαν χθες οι οικογένειές τους.

Αναφορές σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης, ειδικότερα από το Ισραήλ, αλλά και τη Βρετανία, χώρα από την οποία η Αγία Νάπα υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Σε ρεπορτάζ τους το BBC, το Sky News, ο Independent, οι Times, η Μetro και η Daily Mail, αναφέρονται στην υπόθεση αυτή, σημειώνοντας ότι οι έρευνες είναι στο αρχικό στάδιο και είναι νωρίς να λεχθεί πόσοι συμμετείχαν στην πράξη αυτή.

Από την πλευρά τους, οι Times of Israel, η Haaretz και η Jerusalem Post, σημειώνουν ότι δόθηκε άδεια από τις κυπριακές αρχές σε Ισραηλινούς διπλωμάτες να μιλήσουν με τους 12 υπόπτους. Στο περιστατικό αναφέρονται επίσης το Associated Press και η ιστοσελίδα news.com.au της Αυστραλίας.

Με πληροφορίες από politis.com.cy

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να παραλάβει το Νόμπελ Ειρήνης

Διεθνή / Νόμπελ Ειρήνης: Η Μαρία Κορίνα Ματσάδο θα θεωρηθεί «φυγόδικη» εάν πάει στη Νορβηγία να το παραλάβει

«Αν έβγαινε από την επικράτεια της Βενεζουέλας ενώ εκκρεμούν ποινικές έρευνες σε βάρος της, θα θεωρείτο φυγόδικη», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας, θυμίζοντας ότι η Ματσάδο ερευνάται για «συνωμοσία, υποκίνηση μίσους και τρομοκρατία»
LIFO NEWSROOM