Κύπρος: Κρατούνται 12 άνδρες μετά από καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο

Κύπρος: Κρατούνται 12 άνδρες μετά από καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
2

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά από τις εξελίξεις που έλαβε η καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό της από 12 άνδρες οι οποίοι είναι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, σήμερα τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση και οι 12 ύποπτοι που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης. Οι 12 Ισραηλινοί τουρίστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, μετά από καταγγελία του θύματος, μιας 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.


Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρέμειναν οι δικηγόροι, ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι συγγενείς των υπόπτων που έφθασαν από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 12 ύποπτοι αρνήθηκαν εμπλοκή στην υπόθεση στις αρχικές καταθέσεις τους. Ωστόσο, δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post, αναφέρει τρεις εξ αυτών παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, με τους υπόλοιπους να αρνούνται κάθε κατηγορία.

Στην κατάθεσή της η 19χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι μετά από έξοδο σε νυχτερινό κέντρο της πόλης μετέβη με συγκεκριμένο άτομο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο τελευταίος. Μετά τη συνάντηση μαζί του, και ενώ συνευρίσκονταν ερωτικά, εμφανίστηκαν οι άλλοι 11 ύποπτοι, κάποιοι από τους οποίους καταγγέλλονται ότι ασέλγησαν εις βάρος της. Συγκεκριμένα, η 19χρονη κατέθεσε ότι κάποιοι γελούσαν, άλλοι βιντεοσκοπούσαν και κάποιοι τη βίασαν. Στις πρώτες εξηγήσεις που έδωσαν οι Ισραηλινοί φέρονται να αλληλοεπιρρίπτουν τις ευθύνες για τη βία εις βάρος της Αγγλίδας τουρίστριας.

Η 19χρονη υποβλήθηκε χθες σε ιατρικές εξετάσεις από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ενώ το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με τους 12 υπόπτους, οι οποίοι κρατήθηκαν χθες το βράδυ σε διάφορα κρατητήρια αστυνομικών σταθμών των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου. Σε παρέμβασή του το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη των 12 υπηκόων του και ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο. Σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ, για τη σύλληψη των 12 Ισραηλινών ενημερώθηκαν χθες οι οικογένειές τους.

Αναφορές σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης, ειδικότερα από το Ισραήλ, αλλά και τη Βρετανία, χώρα από την οποία η Αγία Νάπα υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Σε ρεπορτάζ τους το BBC, το Sky News, ο Independent, οι Times, η Μetro και η Daily Mail, αναφέρονται στην υπόθεση αυτή, σημειώνοντας ότι οι έρευνες είναι στο αρχικό στάδιο και είναι νωρίς να λεχθεί πόσοι συμμετείχαν στην πράξη αυτή.

Από την πλευρά τους, οι Times of Israel, η Haaretz και η Jerusalem Post, σημειώνουν ότι δόθηκε άδεια από τις κυπριακές αρχές σε Ισραηλινούς διπλωμάτες να μιλήσουν με τους 12 υπόπτους. Στο περιστατικό αναφέρονται επίσης το Associated Press και η ιστοσελίδα news.com.au της Αυστραλίας.

Με πληροφορίες από politis.com.cy

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM