Κύπρος: Κρατούνται 12 άνδρες μετά από καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο

Κύπρος: Κρατούνται 12 άνδρες μετά από καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
2

Σάλος έχει προκληθεί στην Κύπρο μετά από τις εξελίξεις που έλαβε η καταγγελία τουρίστριας για ομαδικό βιασμό της από 12 άνδρες οι οποίοι είναι Ισραηλινοί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, σήμερα τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση και οι 12 ύποπτοι που παρουσιάστηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Η διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών μετά από αίτημα συνηγόρων υπεράσπισης. Οι 12 Ισραηλινοί τουρίστες συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, μετά από καταγγελία του θύματος, μιας 19χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο στην Αγία Νάπα.


Στην αίθουσα του δικαστηρίου παρέμειναν οι δικηγόροι, ισχυρή αστυνομική δύναμη και οι συγγενείς των υπόπτων που έφθασαν από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι 12 ύποπτοι αρνήθηκαν εμπλοκή στην υπόθεση στις αρχικές καταθέσεις τους. Ωστόσο, δημοσίευμα της ισραηλινής Jerusalem Post, αναφέρει τρεις εξ αυτών παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλική επαφή με την 19χρονη, με τους υπόλοιπους να αρνούνται κάθε κατηγορία.

Στην κατάθεσή της η 19χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι μετά από έξοδο σε νυχτερινό κέντρο της πόλης μετέβη με συγκεκριμένο άτομο στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ο τελευταίος. Μετά τη συνάντηση μαζί του, και ενώ συνευρίσκονταν ερωτικά, εμφανίστηκαν οι άλλοι 11 ύποπτοι, κάποιοι από τους οποίους καταγγέλλονται ότι ασέλγησαν εις βάρος της. Συγκεκριμένα, η 19χρονη κατέθεσε ότι κάποιοι γελούσαν, άλλοι βιντεοσκοπούσαν και κάποιοι τη βίασαν. Στις πρώτες εξηγήσεις που έδωσαν οι Ισραηλινοί φέρονται να αλληλοεπιρρίπτουν τις ευθύνες για τη βία εις βάρος της Αγγλίδας τουρίστριας.

Η 19χρονη υποβλήθηκε χθες σε ιατρικές εξετάσεις από τον ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, ενώ το ίδιο αναμενόταν να γίνει και με τους 12 υπόπτους, οι οποίοι κρατήθηκαν χθες το βράδυ σε διάφορα κρατητήρια αστυνομικών σταθμών των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου. Σε παρέμβασή του το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη των 12 υπηκόων του και ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο. Σύμφωνα με το ισραηλινό ΥΠΕΞ, για τη σύλληψη των 12 Ισραηλινών ενημερώθηκαν χθες οι οικογένειές τους.

Αναφορές σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης

Η υπόθεση προκάλεσε το ενδιαφέρον ξένων μέσων ενημέρωσης, ειδικότερα από το Ισραήλ, αλλά και τη Βρετανία, χώρα από την οποία η Αγία Νάπα υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Σε ρεπορτάζ τους το BBC, το Sky News, ο Independent, οι Times, η Μetro και η Daily Mail, αναφέρονται στην υπόθεση αυτή, σημειώνοντας ότι οι έρευνες είναι στο αρχικό στάδιο και είναι νωρίς να λεχθεί πόσοι συμμετείχαν στην πράξη αυτή.

Από την πλευρά τους, οι Times of Israel, η Haaretz και η Jerusalem Post, σημειώνουν ότι δόθηκε άδεια από τις κυπριακές αρχές σε Ισραηλινούς διπλωμάτες να μιλήσουν με τους 12 υπόπτους. Στο περιστατικό αναφέρονται επίσης το Associated Press και η ιστοσελίδα news.com.au της Αυστραλίας.

Με πληροφορίες από politis.com.cy

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM