Κύπρος: Άντρας εισέβαλε στο ΡΙΚ για να διαμαρτυρηθεί για το τραγούδι της Eurovision

Κύπρος: Άντρας εισέβαλε στο ΡΙΚ για να διαμαρτυρηθεί για το τραγούδι της Eurovision Facebook Twitter
0

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις «οργής» στην Κύπρο για το τραγούδι El Diablo που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision.

Μετά τις απειλές στο κρατικό κανάλι ΡΙΚ και τη διαδικτυακή καμπάνια για ακύρωση της συμμετοχής από αυτοαποκαλούμενους «χριστιανούς», το μεσημέρι του Σαββάτου ένας άνδρας κατάφερε να εισέλθει στο προαύλιο του κρατικού καναλιού, ΡΙΚ, για να διαμαρτυρηθεί για την επιλογή του τραγουδιού.

Όπως μεταδίδει το sigmalive, ο άνδρας φώναζε και εξύβριζε τους εργαζόμενους του ΡΙΚ. Στο σημείο έφτασε η Αστυνομία, η οποία λαμβάνει καταθέσεις από τους μάρτυρες του επεισοδίου και από τον διαμαρτυρόμενο.

Προχθές, η Διεύθυνση του ΡΙΚ δέχθηκε απειλητικό τηλεφώνημα από άγνωστο, που απειλούσε ότι θα βάλει φωτιά στο κρατικό κανάλι. Μετά τις διαμαρτυρίες το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση, δίνοντας διευκρινίσεις για τους στίχους του κομματιού και ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει θρησκευτικό περιεχόμενο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τραγούδι «εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ' έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί "El diablo". Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (...) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία».

«Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ψήφισμα στο Avaaz

Mε καμπάνια στην πλατφόρμα Avaaz ζητείται η ακύρωση της συμμετοχής του τραγουδιού. «Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovsion με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας», αναφέρεται στην περιγραφή της καμπάνιας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM