Κύπρος: Αντίστροφη μέτρηση για τη γεώτρηση της Exxon Mobil

Κύπρος: Αντίστροφη μέτρηση για τη γεώτρηση της Exxon Mobil Facebook Twitter
ΕUROKINISSI
0

Στα μέσα Νοεμβρίου αναμένονται να ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις της Exxon Mobil στο «οικόπεδο 10», στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Λεμεσό βρίσκονται, εδώ και μία εβδομάδα, τέσσερα σκάφη, τα οποία θα προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Όλα ανήκουν στο ίδιο όμιλο και εκπροσωπούνται από δύο κυπριακές εταιρείες, οι οποίες έχουν υπογράψει συμφωνία εξυπηρέτησης με τον αμερικανικό κολοσσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η πλατφόρμα αναμένεται στην περιοχή στις 15 Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστόν κατά πόσον ο προορισμός της θα είναι απευθείας το τεμάχιο "10" της κυπριακής ΑΟΖ ή εάν θα προσεγγίσει πρώτα το λιμάνι Λεμεσού.

Η Εxxon Mobil, πάντως, είναι αποφασισμένη να τηρήσει τους σχεδιασμούς που έχει ανακοινώσει για διερευνητική γεώτρηση στο στόχο «ΔΕΛΦΙΝΟΣ», έναν από τους τρεις, στο «οικόπεδο 10». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM