Κύπρος: Αγωγές κατά εταιρειών που συνεργάζονται με τον «Πορθητή»

Κύπρος: Αγωγές κατά εταιρειών που συνεργάζονται με τον «Πορθητή» Facebook Twitter
0

Αγωγές κατά τριών εταιρειών που εμπλέκονται σε παράνομες γεωτρήσεις από την Τουρκία δυτικά του νησιού καταθέτει η Κύπρος.

Σύμφωνα με δήλωση ανώτατου αξιωματούχου του Υπουργείου Εξωτερικών στο Reuters, τα νομικά μέτρα αφορούν καταπάτηση της υφαλοκρηπίδας της Κύπρου, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται οι εταιρείες, που σίγουρα δεν είναι τουρκικών συμφερόντων.

«Έχουμε ήδη κινήσει δικαστικές διαδικασίες εναντίον εταιρειών που συνεργάζονται με την TPAO» ανέφερε ο αξιωματούχος στο διεθνές πρακτορείο, αναφερόμενος στην παράνομη γεώτρηση του «Πορθητή» που βρίσκεται από τις αρχές Μαΐου στα 36.6 ναυτικά μίλια δυτικά του Ακάμα. «Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε το ίδιο με το Γιαβούζ», συμπληρώνει.

Υπενθυμίζεται ότι το «Γιαβούζ» βρίσκεται αγκυροβολημένο στα ανοιχτά της Μερσίνας και ετοιμάζεται να ξεκινήσει για την κατεχόμενη Καρπασία, με σκοπό να προβεί σε γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Με πληροφορίες από Philenews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM
Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM