Κρυπτονομίσματα αξίας 1,9 δισ. δολαρίων έχουν κλαπεί σε κυβερνοεπιθέσεις μέσα στο 2022

Κρυπτονομίσματα αξίας 1,9 δισ. δολαρίων έχουν κλαπεί από χάκερς μέσα στο 2022 Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Κρυπτονομίσματα συνολικής αξίας 1,9 δισ. δολαρίων κλάπηκαν σε κυβερνοεπιθέσεις που σημειώθηκαν σε πλατφόρμες ανταλλαγής το πρώτο επτάμηνο του 2022, καταγράφοντας αύξηση 60% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από την εταιρεία blockchain Chainalysis, η άνοδος των κλοπών παρατηρήθηκε παρά το γεγονός της κατάρρευσης των τιμών των κρυπτονομισμάτων κατά το πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς. 

Παράλληλα, η έκθεση αποδίδει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στην αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων σε πρωτόκολλα της αποκεντρωμένης οικονομίας (DeFi). Πρόκειται για υπηρεσίες που προσβλέπουν στην αντικατάσταση των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, χρησιμοποιώντας λογισμικά, τα οποία οι χρήστες αξιοποιούν προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναλλαγές άμεσα μέσω του blockchain.

Κεντρικό ρόλο σε αυτές τις κλοπές έχουν χάκερς που συνδέονται με τη Βόρεια Κορέα. Είναι ενδεικτικό πως φέτος η λεία τους έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. 

Πιθανολογείται πως οι επιθέσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης στρατηγικής για συγκέντρωση εσόδων στη χώρα, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι αποκομμένη από τον υπόλοιπο κόσμο.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, οι επιθέσεις δεν φαίνεται να υποχωρούν στο υπόλοιπο του έτους, παρότι η αξία των κρυπτονομισμάτων έχει πέσει σημαντικά.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οσάμα Μπιν Λάντεν: 14 χρόνια μετά τη δολοφονία του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

Διεθνή / Οσάμα Μπιν Λάντεν: Η «τρομοκρατική κληρονομιά» του πιο καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο

14 χρόνια μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν - Πώς οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ξόδεψαν δισεκατομμύρια δολάρια, χωρίς απτό αποτέλεσμα για σχεδόν μια δεκαετία, πριν τον εξολοθρεύσουν
LIFO NEWSROOM
Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Διεθνή / Μάρκο Ρούμπιο, «υπουργός των πάντων»: Τέσσερα χαρτοφυλάκια για τον εκλεκτό του Τραμπ

Ο υπερυπουργός Ρούμπιο είναι πλέον επικεφαλής τεσσάρων κυβερνητικών οργάνων, ξεπερνώντας τον Χένρι Κίσινγκερ, ακόμη και τον Σι Τζινπίνγκ, τον ηγέτη της Κίνας, ο οποίος έχει «μόνο» τρεις αντίστοιχους τίτλους
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Διεθνή / Ισραήλ: Οι φωνές κατά του πολέμου στη Γάζα δυναμώνουν – «Δεν είναι πια για τη σωτηρία των ομήρων»

Εντός του Ισραήλ το μέτωπο που μέχρι πρόσφατα φαινόταν ενωμένο γύρω από την αναγκαιότητα της στρατιωτικής επέμβασης αρχίζει να παρουσιάζει σοβαρές ρωγμές
LIFO NEWSROOM