Κροατία: Τα μέλη της κυβέρνησης δωρίζουν τον μισθό τους για τις ζημιές του σεισμού

Κροατία: Τα μέλη της κυβέρνησης δωρίζουν τον μισθό τους για τις ζημιές του σεισμού Facebook Twitter
0

Τα μέλη της Κροατικής κυβέρνησης θα κάνουν δωρεά τον μισθό του Μαρτίου, σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοίξει για την αποκατάσταση των ζημιών του σεισμού, μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το Ζάγκρεμπ την περασμένη Κυριακή.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία για όλους να επιδείξουμε ενότητα, αλληλεγγύη και ευθύνη, ώστε να ξεπεράσουμε τον συνδυασμό των δύο κρίσεων (κορονοϊός και σεισμός)», δήλωσε, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς.

Ο κ. Πλένκοβιτς υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, συνολικού ύψους 30 δισεκατομμυρίων κούνα (περίπου 8 δισ. ευρώ).

Επίσης, υπενθύμισε ότι, για τρεις μήνες αναστέλλεται η πληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, το μέτρο αυτό θα παραταθεί.

Στο εργασιακό πεδίο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα καλύψει το συνολικό κόστος του καθαρού μηνιαίου κατώτατου μισθού ανά εργαζόμενο.

Εξάλλου, η κυβέρνηση ανακοίνωσε και ένα τρίτο μέτρο που απευθύνεται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τη δυνατότητα να λάβουν δάνεια με δωδεκάμηνη περίοδο χάριτος και πολύ χαμηλό επιτόκιο.

Ο κ. Πλένκοβιτς είπε ότι η κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού θα είναι πιο δύσκολη και από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. «Το πιο σημαντικό, είναι η διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας και της κοινωνικής συνοχής» επισήμανε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Hina

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ