Κρεμλίνο: Η Δύση δεν είναι ανοιχτή σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την Ουκρανία

Κρεμλίνο: Η Δύση δεν είναι ανοιχτή σε ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Δύση δεν δείχνει καμία ετοιμότητα για ειρηνικές πρωτοβουλίες σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 1.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ετοιμότητα ή άνοιγμα προς ειρηνευτικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της συλλογικής Δύσης», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

Στο μεταξύ, αναφερόμενος σε πρόταση του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο για συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας και των ΗΠΑ εκτίμησε ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι απίθανο να κερδίσει υποστήριξη στη Δύση.

«Δύσκολα μπορεί να περιμένει κανείς οποιουδήποτε είδους αμοιβαιότητα ή ανταπόκριση σε μια τέτοια προσπάθεια από οποιοδήποτε μέλος της συλλογικής Δύσης», σημείωσε. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Λουκασένκο προσκάλεσε τον Μπάιντεν στο Μινσκ, λέγοντας ότι είναι πρόθυμος να κανονίσει τη συνάντησή του με τον Πούτιν. Ο Πεσκόφ, ωστόσο, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν «δεν θα έχει καμία στάση κατά τη διάρκεια του επικείμενου ευρωπαϊκού ταξιδιού του, εκτός από την Πολωνία».

Στις 20-22 Φεβρουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επισκεφθεί την Πολωνία, όπου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Αντρέι Ντούντα και τους ηγέτες των «εννέα χωρών του Βουκουρεστίου» (Βουλγαρία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία και Εσθονία).

Με πληροφορίες από TASS

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή μέλους αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Διεθνή / Η NASA εξετάζει την πρόωρη επιστροφή αποστολής που βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό - Ο λόγος

Οι υπεύθυνοι της αποστολής εξετάζουν πλέον αν η ασφαλέστερη επιλογή είναι να επιστρέψει ολόκληρη η ομάδα, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το προγραμματισμένο
THE LIFO TEAM
Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Λιγότερο από το 1% των αρχείων έχει δοθεί στη δημοσιότητα, αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης

Η προθεσμία για τη δημοσιοποίηση των αρχείων έχει λήξει εδώ και περισσότερες από δύο εβδομάδες - Το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποδώσει την καθυστέρηση εν μέρει στην ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία των θυμάτων
THE LIFO TEAM
Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Διεθνή / Σάλος με το Grok: Κατηγορείται για ακατάλληλες ΑΙ εικόνες διασημοτήτων μεταξύ των οποίων η Κέιτ Μίντλετον

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, μία ηθοποιός από το «Stranger Things» και μία δημοσιογράφος του BBC είναι μόνο μερικά από τα θύματα δημιουργίας ψεύτικων ακατάλληλων φωτογραφιών
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Διεθνή / Ο Τραμπ αποσύρει τις ΗΠΑ από δεκάδες διεθνείς οργανισμούς και φορείς του ΟΗΕ

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι οι δεκάδες οργανισμοί από τους οποίους η Ουάσιγκτον επιδιώκει να αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό προωθούν «ριζοσπαστικές κλιματικές πολιτικές, παγκόσμια διακυβέρνηση και ιδεολογικά προγράμματα που συγκρούονται με την κυριαρχία και την οικονομική ισχύ των ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM