«Κράτα τα πόδια σου ανοιχτά»: όταν ο εργοδότης της την απέλυσε της είπε αυτό. Τώρα του απαντά, όπως πρέπει

4

Η Evelyn Reid απολύθηκε πριν από λίγες μέρες από το dinner στο οποίο εργαζόταν στο Οχάιο, χωρίς εξήγηση και χωρίς καμία προειδοποίηση.

Όμως, αυτό δεν ήταν το χειρότερο. Πέρα από τις διπλοβάρδιες και τις υπερωρίες για τις οποίες ζητούσε τα χρήματά της, χωρίς ανταπόκριση, είχε να υποστεί και τη σεξουαλική παρενόχληση από τον εργοδότη της και την προκλητική συμπεριφορά του μέχρι την τελευταία στιγμή. 

Τη μέρα που την απέλυσε, η νεαρή γυναίκα πήγε να του ζητήσει εξηγήσεις με την κάμερα του κινητού της ανοιχτή. Τον καταγράφει να της γυρίζει την πλάτη, να τη ρωτάει ειρωνικά ποιος είναι ο δικηγόρος της, ενώ φεύγοντας τη "συμβουλεύει" να κρατάει τα πόδια της ανοιχτά. 

Την ίδια συμβουλή είχε επαναλάβει λίγες ώρες πριν όταν την απέλυε. 

«Στα μισά της βάρδιας μου ήρθε να μου ανακοινώσει την απόλυσή μου, λέγοντας μου ότι θα είμαι μια χαρά, αρκεί να κρατάω τα πόδια μου ανοιχτά. Όταν ανέβηκαν στον επάνω όροφο για να μαζέψω τα πράγματα μου και να φύγω, με ακολούθησε στα σκαλιά σχολιάζοντας τα οπίσθια μου και λέγοντας ότι θα του λείψει αυτός ο κ@λος.

Όταν του ζήτησα δεύτερη φορά εξήγηση για τους λόγους που με απολύει, μου είπε ότι δεν δούλευε η φάση μεταξύ μας, κι ότι δεν θα μείνω άνεργη, αν φροντίσω να κρατάω τα πόδια μου ανοιχτά. "Δεν έχω να σου εξηγήσω κάτι άλλο. Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις", μου επανέλαβε», δήλωσε η Reid στα τοπικά Μέσα, ενώ με παρόμοιο κείμενο αφηγήθηκε το περιστατικό και στα social. 

Η κοπέλα φρόντισε να αναρτήσει το βίντεο με την απάντηση του εργοδότη της στο Facebook και από τότε έχει γίνει viral η σεξιστική συμπεριφορά του. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι τώρα έχει περισσότερες από 3.000 αναδημοσιεύσεις, με πολλές γυναίκες να την συγχαίρουν για την ψύχραιμη στάση της και για το θάρρος της να ανεβάσει το περιστατικό στα social media. 

Διεθνή
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο σοσιαλισμός με τις λεπτές γραβάτες

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης έχει ριζοσπαστικές ιδέες, αλλά μια γκαρνταρόμπα προσεκτικά συμβατική, παρατηρεί ο αμερικανικός Τύπος, που βάζει στο επίκεντρο και τις στιλιστικές επιλογές του 33χρονου πολιτικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Μπράβο στην κοπέλα για το θάρρος της. Αν ζούσα στην περιοχή, δεν θα ξαναπαταγα στο μαγαζί του άντρα. ΥΓ. Κατά τα άλλα, κάποιοι επιμένουν ότι ο φεμινισμός, το κίνημα #metoo κτλ. δεν χρειάζονται πια...
Δεν χρειάζεται πια ο φεμινισμός στον δυτικό κόσμο διότι έχει εκπληρώσει τον σκοπό του.Υπάρχουν και οι νόμοι και η κουλτούρα για να μην είναι αποδεκτές τέτοιες συμπεριφορές. Οι συμπεριφορές να εξαλειφθούν απόλυτα δεν πρόκειται. Το θέμα είναι να στιγματίζονται και να τιμωρούνται. Και πλέον οι δυτικές κοινωνίες έχουν τα εργαλεία προκειμένου να κάνουν και τα δύο. Το να κρατάμε τον φεμινισμό ζωντανό είναι σαν να έχουμε κονδυλοφόρους στην εποχή του qwerty.
Ακόμα και όταν κάποιος εργοδότης απολύει δικαιολογημένα μια υπάλληλο (πχ. γιατί αργεί να έρθει στην δουλειά, είναι αγενής, ή απλά δεν τα καταφέρνει στην δουλειά) δεν έχει το δικαίωμα να την παρενοχλεί σεξουαλικά.