Κουρτς: Έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα - «Να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν»

Κουρτς: Έμπρακτη στήριξη στην Ελλάδα - «Να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν» Facebook Twitter
«Η ΕΕ πρέπει να έχει ενότητα και να μην δείξει αδυναμία απέναντι στην Τουρκία» τονίζει ο Σεμπάστιαν Κουρτς. (EPA)
0

Να μη δείξει αδυναμία απέναντι στην Τουρκία και να στηρίξει την Ελλάδα καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ανακοίνωσε ότι διαθέτει προσωπικό αλλά και υλική στήριξη στην Ελλάδα, με το ποσό του 1 εκατ. ευρώ για το μεταναστευτικό.

«Σε αυτή την δύσκολη κατάσταση, που συνειδητά προκάλεσε και επέφερε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, η Ελλάδα χρειάζεται την πλήρη αλληλεγγύη και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάσρτιαν Κουρτς.

«Η ΕΕ πρέπει να έχει ενότητα και να μην δείξει αδυναμία απέναντι στην Τουρκία» τονίζει ο Κουρτς, ο οποίος την Τρίτη θα υποδεχθεί στη Βιέννη τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Πέραν της ενίσχυσης της Frontex, η Αυστρία συμβάλει επιπλέον με άμεση βοήθεια για την Ελλάδα. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα, ώστε τα ελληνικά σύνορα προς την Τουρκία να παραμείνουν κλειστά και να μην ενδώσουμε στο παιχνιδάκι του Ερντογάν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αυστριακός καγκελάριος.

«Παράλληλα με εφοδιασμό σε προσωπικό και υλικό, θα υποστηρίξουμε την Ελλάδα με το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ σε ανθρωπιστική βοήθεια για την φροντίδα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά και στα σύνορα της χώρας» τονίζει.

Στις τοποθετήσεις του για τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Αυστριακός καγκελάριος έχει επισημάνει με σαφήνεια πως «η τρέχουσα κατάσταση δεν αποτελεί σύμπτωση, αλλά πρόκειται για μία συνειδητή, οργανωμένη επίθεση από την τουρκική πλευρά. Στους ανθρώπους δίνονται λάθος ελπίδες και αυτοί μεταφέρονται εν μέρει με λεωφορεία από τις τουρκικές αρχές στα σύνορα».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ